CSKA do pobede posle produžetka

CSKA i Nižnji Novgorod su odigrali sjajan meč u Moskvi koji je rešen bravurama Miloša Teodosića u produžetku. Konačan rezultat bio je 103 – 95.
Utakmicu je bolje otvorila CSKA moskva, i do poluvremena je konstantno bila u prednosti od 4 do 8 poena razlike. Pred kraj prvog dela igre Nižnji je uhvatio priključak, pa se na poluvreme otišlo sa samo +2 za Moskovljane.

U drugom poluvremenu viđena je odlična igra. Na svaki nalet CSKA , tim iz Novgoroda je imao spreman odgovor. U jednom momentu, na semaforu je pisalo 79 – 69, i činilo se da je CSKA konačno prelomio utakmicu.
Međutim, Nižnji je odgovorio granitnom odbranom, pa CSKA nije uspeo da postigne koš iz igre duže od 4 minuta u regularnom delu. U penal završnici bolje se snašao tim Ainarsa Bagackisa, i tako je utakmica otišla u produžetak.

Produžetak su obeležili briljantni Teodosić sa jedne, i očajni Kinzi sa druge strane. To je i odlučilo konačnog pobednika.

Miloš Teodosić imao je na kraju 25 poena , 4 skoka i 5 asistencija, 22 poena uz 9 skokova dodao je Voroncevič, 15 je dodao Džekson, a 13 De Kolo. Na drugoj strani, po 22 poena ubacili su Tompkins i Ročesti ( 9 asistencija ), a 19 Kinzi.

Specijal:

Trener Itudis je u prvom poluvremenu demonstrirao udvajanje Ročestija na piku, i time ga potpuno eliminisao iz igre. Ročesti je u drugom delu meča došao do svojih poena, ali razlog za to je većinski bilo odustajanje Itudisa od tog načina odbrane na piku. Parahuski je tokom čitavog meča bio na visokom nivou, ali nije odigrao željenu minutažu upravo zbog izbacivanja Ročestija iz koloseka. CSKA je maksimalno preko Hajnsa i Kauna eksploatisao odsustvo Parahuskog.

2 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.