CSKA na teškom gostovanju savladao Bajern

U pretposljednjoj utakmici sedmog kola Eurolige u Rudi-Sedlmajer hali Bajern Minhen je dočekao CSKA. 

Foto:Euroleague

Prvu četvrtinu je svojim pogodkom otvorio Nihad Đedović i tu gdje je on počeo, Lučić i Jović su nastavili. Na drugoj strani su uzvratili Alek Piters i Sergio Rodrigez trojkama. Otelo Hanter je odigrao dobru četvrtinu i postigao je 6 poena i uhvatio 3 skoka. Lučić, Jović i Đedović nisu dobili posebnu podršku, dok se na drugoj strani upalio i Kori Higins koji je vezao 7 poena i CSKA je na kraju prve četvrtine otišao sa prednošću 23:30.

Drugu četvrtinu je CSKA opet odlično otvorio, Nando De Kolo je pogađao, a igru im je krasio sjajan protok lopte i čvrsta odbrana, kojom su tjerali košarkaše Bajerna na greške i izgubljene lopte. Peteri Koponen je probao igrati sam, ali to nije puno pomoglo. Poenima sa slobodnih bacanja je Vilijams približio Bajern na -11, ali Nikita Kurbanov je prvo prelijepim zakucavanjem poslije pasa sa sredine terena Sergia Rodrigeza, pa onda i tricom vratio prednost na +16. Izgledalo je kao da je igračima CSKA sve ulazilo i utakmica je podsjećala na onu Darušafake i Bajerna, kada su košarkaši Bajerna ubacili 116 poena. Do kraja poluvremena su se razmjenjivali u serijama i poluvrijeme je završeno 40:56 u korist CSKA.

Treću četvrtinu je bolje otvorio Bajern na krilima Derika Vilijamsa i Nihada Đedovića, ali se nisu uspjevali spustiti na manje od 10 razlike. Kori Higins je nastavio sa dobrom partijom i u trećoj četvrtini, a povremeno su se Vil Klajburn i De Kolo ubacivali sa svojim poenima. Četvrtu četvrtinu su košarkaši CSKA posvetili dobroj odbrani i ona je bila sa ubjedljivo najmanje poena. Devin Buker je probao vratiti u život Bajern, ali sve što je on pogodio na drugoj bi strani De Kolo ili Hanter vratio. Bajern je poražen rezultatom 79:93.

Najbolji u redovima CSKA je bio Kori Higins sa 18 poena, a pratili su ga Piters sa 13 odnosno Rodrigez sa 12. Kod Bajerna najefikasniji su bili Đedović i Vilijams sa po 14 poena, a Vladimir Lučić je upisao 12.

CSKA je pobjedio i sedmu utakmicu, te su uz Real jedini nepobjeđeni do sad, a Bajern je upisao i četvrti poraz.

Leave a Reply

Your email address will not be published.