CSKA prejak za Brose

CSKA je samo na početku utakmice imao problema sa ekipom Brosea, a onda su se odlično odbranom odlepili i do kraja držali visoku razliku (91:70). U pobedničkoj ekipi najbolji su bili DeKolo sa 19 poena i 6 skokova i Teodosić sa 14 poena i 6 asistencija. Treba napomenuti da su svi igraći CSKA dobili prilku da se upišu u strelce. Četiri igrača u Broseu bili su dvocifreni, neznatno bolji od ostalih bili su Zizis sa 12 poena i 4 asistencije i Heris sa 11 poena i 6 skokova.

Odličan početak Brosea, sa dve trojke i dva šuta za dva otovorili su utakmicu sa prednošću od 10:0. Darijus Miler je došao do lakih i brzih 5 poena. CSKA je promašivao otvorene šuteve, pa je Itudis odmah zatražio tajm-aut. CSKA dodaje gas posle tajm-auta. Teodosić i DeKolo su prodorima i šutem za tri doveli rusku ekipu do izjednačenja 17:17. Ekipa Brosea je posle tajma-auta stala u šutu, ali se posle izjednačenja vraćaju sa dva uzastopna uspešna napada i poenima iz reketa idu na 21:17. Odbrana CSKA je odradila odličan posao u završnici četvrtine, naterali su igrače Brosea da izgube dve lopte, budu izblokirani i promaše zicer. Za to vreme CSKA preokreće poenima Higinsa na 25:21. Heris, koji je poenima održao Brose u igri, zakucavanjem završava prvu četvrtinu za 25:23 u korist CSKA.

Hekman je sa vezanom trojkom i poenima iz prodora dobro otvorio četvrtinu za Brose, ali je CSKA brzo odgovorio. Ponovo su stegli u odbrani i naterali igrače Brosea na teške šuteve. U napadu je Kurbanov pogađao iz svih mogućih pozicija, za tri, sa slobodnih bacanja, iz ofanzicnog skoka i utrčavanja, pa je CSKA poveo sa 38:29. Trener Brosea je morao na polovini druge četvrtine da zatraži drugi tajm-aut. CSKA je posle tajm-auta nastavio gde je stao, trio Teodosić, DeKolo, Hajns kombinuje asistencije i poene, međutim Itudis je  bio nezadovoljan što je Meli lako postigao 5 poena njegovoj odbrani, pa je zatražio tajm-aut pri rezulatu 48:34. Da Itudisov perfekcionizam nije preteran dokazuje završnica poluvremena u kojoj odbrana CSKA nije dozvolila nijedan poen Broseu, a u napadu su poenima Frilenda iz otvaranja iz pika i sjajnog DeKoloa iz individualnih akcija  došli  do 55 poena.

Foto: twitter.com/CSKABasketball

Foto: twitter.com/CSKABasketball

CSKA je i treću četvrtinu počeo snažno u odbrani, a Brose nastavio da promašuje. Pogodcima Tea za dva i Voronceviča za tri CSKA je povećao prednost na 60:34, pa je Trinkijeri zatražio novi tajm-aut. CSKA je posle tajm-auta, pa do kraja četvrtine igrao mnogo opuštenije i neozbiljnije i u napadu i u odbrani. Brose je to iskoristio u napadu i energijom Vonamejkera, koji je pogađao, asistirao, ali i pravio greške došla do poena. Odbrana Brosea je i dalje bila ispod nivoa, pa je poenima Hajnsa pod košem CSKA održao visoku razliku  od 73:50.

Već u trećoj četvrtini Itudis je počeo da odmara ključne igrače, pa je bilo jasno da će se četvrta četvrtina igrati bez ikakvih rezultatskih potresa. Tako je i bilo, CSKA je igrao onoliko koliko im je trebalo, poene su iz šuta beležili Kulagin i Fridzon, dok je pod košem poentirao Frilend. Brose nije iskoristio ovu četvrtinu da značajno smanji razliku, naprotiv uspeli su da je dobiju sa samo 2 poena razlike. Nezainteresovanu odbranu CSKA spolja su ugrožavali Zisis i Vonamejker šutevima i asistencijama, a unutar reketa bilo je dosta prostora da Heris i Tajs pojačaju svoj poenterski učinak.

Leave a Reply

Your email address will not be published.