CSKA bez Tea i Nanda preokrenuo dramu u Tel Avivu u svoju korist

Makabi je poražen na domaćem terenu od CSKA sa 76:80. Pobednički tim su predvodili Higins sa 16 poena, Fridzon sa 13 poena i 5 asistencija i Džekson sa 12 poena i 5 asistencija. U poraženom timu najbolji su bili Gaudlok sa 19 poena i 5 asistencija, Rad sa 16 poena i 8 skokova, Sili sa 14 poena i Ajverson sa 11 poena i 6 skokova.

Makabi je dominantno dobio prvu četvrtinu sa 31:16. Izraelski tim imao je dva talasa odlične igre u tranziciji kada su trojkama zasipali koš rivala. U trećem talasu su razvili unutrašnju igru i dodali poene iz reketa. CSKA se mučio sa organizacijom napada i šutem iz igre, uz loše trčanje u tranziciji iz napada u odbranu. Deo poena u ovom periodu su postigli iz par kontri, a deo sa niskog posta.

U drugoj četvrtini došlo je do potpunog preokreta u igri. CSKA je zaigrao bolje u oba smera, agresivnije u odbrani i racionalnije u napadu. Makabi je imao malo prostora za razvijanje ubitačnih kontri, a ni organizacija pozicionih napada nije bila na najvišem nivou, pa je njihov broj poena u odnosu na prvu četvrtinu prepolovljen. CSKA je u ovom periodu znao da zapreti iz kontri, ali je najveći deo poena došao iz sigurnog šuta spolja. Na odmor se otišlo sa rezultatom 46:42.

Foto: euroleague.net

Foto: euroleague.net

Treća četvrtina je za razliku od prethodne dve bila mnogo teža za gledanje. Monotoniju agresivnih odbrana, sidraške borbe na niskom postu i izgubljenih lopti, povremeno su prekidale trojke CSKA. Ruski tim je uspeo da napravi preokret, ali je Makabi u završnici ovo perioda uspeo da povrati prednost i u poslednju četvrtinu uđe sa 59:58.

U poslednjoj četvrtini viđen je veliki broj individualnih pokušaja, grešaka kako igrača, tako i sudija i tenzije na obe klupe. Rivali su se smenjivali u prednosti sve do završnice kada je posle poena trojke Higinsa i polaganja Hajnsa napravio +4. Makabi je sa dve brze trojke pokušao da se vrati, ali su obe promašili, pa su bodovi otišli u Moskvu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.