Crvena Zvezda savladala i Lokomotivu

Košarkaši Crvene Zvezde savladali su Lokomotivu Kubanj u kvalitetnoj košarkaškoj predstavi pred beogradskom publikom rezultatom 80-66.

Crveno-Beli su dobro otvorili susret i posle 2 minuta košarke vodili sa 10-2, a sve do rezultata 23-9 apsolutno kontrolisali susret. U tom momentu gosti iz Rusije pokreću svoju seriju 10-2 za manje od dva minuta igre i dolaze do pristojnih 25-19. Međutim, ekipa Dejana Radonjića nastavlja sa jakom igrom i dolazi do neverovatna 33 poena za četvrtinu (33-21).

Napadačka produkcija Zvezde nije bila na nivou prve deonice više, ali je domaći sastav dobro kontrolisao dešavanja na parketu i u drugoj četvrtini. Na poluvremenu semafor je pokazivao +13 (50-37).

sportske.net

sportske.net

Drugi deo utakmice Crvena Zvezda otvara serijom 5-0 i neverovatnim pogotkom za 3 poena Nemanje Dangubića sa 9 metara, na isteku napada. Tim Jorgosa Barcokasa je uspeo da se voljno vrati u susret i da priđe na jednocifrenu razliku (58-49), ali je od tada ponovo nastavljena serija promašaja otvorenih šuteva igrača ruskog tima, a Crveno-Beli su to znalački iskoristili da se vrate na sigurnu prednost.

Pobeda u ovom susretu, za Crvenu Zvezdu, osigurana je u poslednjoj četvrtini kada su obe ekipe odigrale veoma stegnuto u napadu (13-12), ali takva igra je i odgovarala srpskom predstavniku u Evroligi.

Najefikasniji igrači Crveno-Belih na ovom susretu bili su Miler sa 24 poena, Kinsi sa 19 i Cirbes sa 18.

U gostujućoj ekipi bolji od ostalih su bili Rendolf sa 22 poena, Delanej sa 16 i Klaver sa 15. Ostatak ekipe postigao je samo 13 poena ukupno.

Leave a Reply

Your email address will not be published.