Crvena Zvezda poražena od Fenera

Košarkaši Crvene Zvezde nisu uspeli da se izdignu iz loših rezultata u Evroligi i lako su poraženi na domaćem parketu od Fenerbahčea 74 – 60.

Da se ni ova utakmica neće završiti pobedom za Zvezdu delovalo je već na samom početku susreta kada je Fener nakon 5 minuta igre imao prednost 17 – 5. Juriti rezultat protiv kvalitetnog protivnika nikada nije lako, ali Zvezda je uspela da se vrati u meč, odnosno na – 5.

mondo.rs foto: Nebojsa Parausic Kosarka, Crvena zvezda, Fenerbahce, Evroliga,  XYZ

mondo.rs
foto: Nebojsa Parausic
Kosarka, Crvena zvezda, Fenerbahce, Evroliga, XYZ

Novi pad u igri nastupio je pred kraj prvog poluvremena, tako da je Fenerbahče nošen pogocima Antića ponovo otišao na bezbednu razliku.

Treća deonica je protekla u kontroli rezultata Fenerbahčea, a svoje minute je dobio i tinejdžer Berk Ugurlu. Željko Obradović je kasnije ubacio i drugog velikog potencijala Fenerbahčea Omara Jurtsevena, a Zvezda nije uspela to da iskoristi da osetnije smanji razliku.

Određenu živost u igru Zvezde uneo je Gudurić, a Štimac je sve vreme bio veoma borben. To je bilo dovoljno za spuštanje razlike sa – 19 na – 12, ali više od toga nije moglo.

Najefikasniji u ekipi Fenerbahčea bili su Pero Antić sa 14 i Ekpe Judo sa 12 poena, a po 11 su dodali Jan Veseli i Bobi Dikson.

Bogdan Bogdanović i Nikola Kalinić su meč okončali sa po 2 postignuta poena, tako da ni jedan ni drugi nisu imali svoje veče.

U ekipi trenera Radonjića najefikasniji su bili Štimac sa 13, kao i Tompson i Cirbes sa po 10 poena.

Ponovo je loš meč odigrao Gal Mekel sa samo 2 poena, a podbacio je i Kvinsi Miler sa 4 i indeksom korisnosti -3.

Leave a Reply

Your email address will not be published.