Crvena Zvezda pobedila Unikahu

Košarkaši Crvene Zvezde savladali su goste iz Malage u Pioniru rezultatom 87-73, a Gudurić i Simonović su osigurali veliku pobedu.

Utakmica je počela produkcijom obe ekipe, ali se Crvena Zvezda prva bolje snašla i odlepila već početkom druge četvrtine na +10 (24-14). U tim momentima je Unikahu dublje propasti spasio Džekson lepom trojkom, ali je Zvezda nastavila da svoje napade pretvara u poene, pa je Unikaha konstantno bila u dvocifrenom minusu.

Na poluvreme se otišlo sa prednošću Zvezde 41-31, ali i maestralnom rampom centra Unikahe Džeka Kulija na Nemanji Dangubiću, koja je mogla da znači da će Unikaha zaigrati hrabrije u drugih 20 minuta igre.

rtvbn.com

rtvbn.com

Tako je i bilo. Ekipa trenera Plaze spušta prednost Zvezde na 41-35 na otvaranju 3. četvrtine, zatim održava korak do 49-43, a najzad i dodatno prilazi na 51-46. U tim momentima odlučujuće uloge u Crvenoj Zvezdi igra Gudurić, koji svojim poenima odbija nalet Unikahe. Sličnu ulogu je kasnije preuzeo Marko Simonović koji je počeo da pogađa važne šuteve za 3 poena, a na taj način je bivši kapiten spasio svoju ekipu neizvesne završnice.

Na kraju, zaslužena pobeda Crvene Zvezde 87-73, a ekipi trenera Plaze ostaje na analizu slabost koju su timski pokazali prilikom oštre igre Zvezde i generalno utvrđivanje razloga za ogroman strah njegovih košarkaša u Pioniru.

Najefikasniji igrači u pobedi Zvezde bili su Jović sa 15 poena, Gudurić sa 13 i Simonović sa 12. U ekipi iz Malage dvocifren je bio samo Smit sa 11 poena…Podbacili su redom Kuzminskas, Nelson, Hendriks…

Leave a Reply

Your email address will not be published.