Centarski duel: Maik Cirbes – Ekpe Judo

Košarkaši Crvene Zvezde dočekuju ekipu Fenerbahčea u okviru 2. kola TOP 16 faze Evrolige, a posebnu pažnju privući će duel centara Judoa i Cirbesa.

Maik Cirbes igra najbolju sezonu u karijeri, a u Evroligi beleži prosečno 16.8 poena, uz 6.6 skokova po meču, ali je utisak da se u mečevima protiv večerašnjeg rivala nije naigrao.

kkcrvenazvezda.rs

kkcrvenazvezda.rs

Direktni dueli sa ekipom Fenera doneli su Cirbesu učinak od 10 poena i 4 skoka u prvom susretu, i 12 poena i 4 skoka u drugom.

Više od statistike, bilo je primetno da se cela ekipa Zvezde muči protiv brze i pokretne ekipe Fenerbahčea, a posebno zanimljiva je bila odbrana ekipe Željka Obradovića od pika.

Sa druge strane, statistika Judoa protiv Zvezde je odlična (PIR 19 oba puta), a sa ostatkom unutrašnje linije, često je predstavljao pravi bedem pod košem Fenera.

Večerašnji duel je treća prilika za odmeravanje snaga ova dva tima, a posebno uživanje biće novi okršaji ova dva sjajna košarkaša. Ostaje da se vidi da li će Judo ponovo nadigrati Cirbesa, ili će sjajni Nemac uzvratiti.

Duel Crvene Zvezde i Fenerbahčea je na programu od 20 časova.

Leave a Reply

Your email address will not be published.