Pirova pobeda Armanija! Cedevita u TOP 16!

Armani je večeras u Zagrebu pobedio Cedevitu rezultatom 85:82. Iako su u pojedinim trenucima imali prednost koja ih je održavala u igri za TOP 16, Cedevita je sjajnom igrom u poslednjoj četvrtini uspela da smanji razliku i obezbedi nastavak takmičenja.

Prvu četvrtinu je obeležila čvrsta odbrana Armanija. Pulen nije počeo utakmicu kao starter i to se osetilo u organizaciji igre. Igrači Cedevite su izgubili 7 lopti u napadu. Armanijevi bekovi su bili prebrzi za Cedevitine i lako razbijali prvu liniju odbrane što je pod košem otvorilo dosta prostora za  MekLina koji je postigao 12 poena.  Armani je do kraja četvrtine uspeo da stvori prednost od 25:18.

Problemi za Cedevitu se nastavljaju i u drugoj četvrtini, nedostatak rešenja u napadu pokušali su da reše šutem spolja, ali to nije dalo većih rezultata. Ispostavilo se da su najviše poena postigli na individualni kvalitet Pulena i spuštanjem lopti na Bilana. Odbrana i dalje ima problem sa prodorima Armanijevih spoljnih igrača, naročito Ćinćarinija. Mačvan unosi novi kvalitet u igri Armanija, promašaje svojih igrača uspeva da ispravi skokovima, a odbranu Cedevite napada i pod košem i spolja vrlo uspešno. Mršić je u poslednjim minutima poluvremena pokušao da reši probleme u odbrani zonom, ali ni to nije uspelo da zaustavi prodore Armanijevih spoljnih igrača. Na odmor se odlazi sa prednošću Armanija od 45:31.

Foto: www.facebook.com/KK-Cedevita/

Foto: www.facebook.com/KK-Cedevita/

Cedevita odlično počinje treću četvrtinu. Konačno su pronašli pravi način da iskoriste Bilana u napadu. Miro blokovima i dobrim otvaranjem iz pika otvara prostor za sebe, a još više za saigrače. U ovom periodu blista Arapović, zaokupljeni Bilanom igrači Armanija ne stižu da isprate njegove odlične kretnje i on dolazi lako do poena. Konačno su uspeli da zaigraju  i čvršću odbranu i zatvore reket. Cedevita uspeva u dva navrata da razliku spusti na -5, ali Armanijeve igrače u tim trenucima odlično služi šut za tri. Nekoliko važnih poena postiže Hamel. Arapović uspeva da odgovori sa dve trojke na kraju četvrtine i u poslednji period se ulazi sa rezultatom 57:66.

Četvrta četvrtina počinje sa promašajima na obe strane. Cedevita uspeva da ponovi igru u napadu iz treće četvrtine. Bilan nastavlja da otvara prostor za sebe i svoje saigrače i omogućuje visok broj poena za Cedevitu. Igrači Armanija nastavljaju da pogađaju spolja, a povratkom Mačvana u igru dobijaju i na dubini u napadu. Dve dobre odbrane Cedevite i trojka Prilepića iz kontre spuštaju Armanijevu prednost na 75:81. Repeša traži tajm-aut posle koga njegovi igrači promašuju dva šuta za tri. Cedevita je pogodcima Prilepića i Bilana smanjila prednost, a trojka Lafajeta donosi pirovu pobedu Armanija od 85:82.

Naime Cedeviti je odgovarao svaki poraz niži od osam razlike da obezbedi prolaz u TOP 16 i direktno eliminiše Armani. Najbolji u ekipi Cedevite bili su Bilan sa 23 i Arapović sa 16 poena. S druge strane najefikasniji je bio Hamel sa 21 poenom.

Leave a Reply

Your email address will not be published.