Cedevita u Pireju

Crveno – Beli tim iz Pireja, Olimpijakos, dočekuje vicešampiona ABA lige ekipu Cedevite u dvorani Mira i prijateljstva, u prvom kolu Evrolige.

Košarkaši trenera Sferopulosa su apsolutni favoriti, ali sigurno je da ekipa Cedevite nije otišla u Atinu sa belom zastavom.

Udarne igle Olimpijakosa su legendarni Vasilis Spanulis, kao i Jorgos Printezis. Dodatnu snagu ovoj ekipi daju i nezgodni šuter Met Lodžeski, kao i prisustvo u reketu u vidu Hantera, Janga i Milutinova. Uz Meta Lodžeskog, nosilac igre na bekovskim pozicijama je i veliko ime italijanske košarke Danijel Heket.

dailybasket.it

dailybasket.it

Kada se gostuje ovakvoj ekipi, jasno je da se ne preti. Međutim, ekipa Cedevite je, posebno za ABA prilike, veoma kvalitetna i dobro popunjena. Veliku borbu vodiće naravno Džejkob Pulen, Džejms “The Flight” Vajt, kao i stameni Miro Bilan. Određeni šmek u napadu ovom sastavu Cedevite daje i pokretni Luka Žorić, koji upravo u tome i ima prednost u odnosu na centre Olimpijakosa.

Ekipa Cedevite određene nade ulaže i u dobro šutersko veče Frana Pilepića, kao i krilnog centra Tomislava Zubčića. Posebno uživanje će svakako biti gledati Marka Arapovića protiv tako kvalitetnog protivnika, kao i mlade Mazalina i Musu, ukoliko dobiju barem malo minuta.

Olimpijakos u svojem sastavu raspolaže i sa odličnim defanzivcem Di Džej Stroberijem, koji je ranije igrao za Cibonu. Tu su i dobri domaći igrači, pre svih Mancaris i Tsairelis.

Pirejci u ovaj duel ulaze kao apsolutni favoriti, a da li će svoju ulogu i opravdati najviše zavisi od njih samih. Ukoliko Olimpijakos pruži partiju shodnu renomeu igrača u Crveno-Belom dresu, Cedevita se može nadati samo časnom porazu. Ukoliko,pak, dođe do opuštanja u domaćim redovima, ekipa iz zagreba može iznenaditi, kao što je prošle godine donela neočekivanu pobedu iz Tel Aviva.

Leave a Reply

Your email address will not be published.