Cedevita hrabrom igrom do važne pobede protiv Efesa

U neizvesnoj utakmici sa puno preokreta Cedevita je slavila protiv Efesa sa 84:80. Cedevitu su predvodili Bilan sa 16 poena i 7 skokova i Arapović sa 16 poena i 5 skokova. Babić je bio konstantna podrška sa 12 poena i 10 defanzivnih skokova. Najboljeg igrača Efesa treba tražiti između Brauna ( 17 poena, 7 skokova, 3 blokade), Ertela ( 12 poena i 10 asistencija) i Šarića (16 poena, 4 skoka, 4 asistencije).

Cedevita je odlično otvorila utakmica i povela sa 7:2. Poene iz reketa donose Bilan i Žganec. Bilan je svojim elegantnim fintama bio nezaustavljiv, pa ga ni Tajus ni Danston nisu mogli sačuvati u prvoj četvtrini. Efes je igrao dosta brzo i sa dosta blokova. Kada je zakazala unutrašnja igra, vratili su se šutevima spolja. Da se Cedevita suviše ne odlepi pobrinuo se Šarić, sa dva pogođena šuta spolja i dva prodora održao je Efes na 20:24 na kraju prve četvrtine.

Grejndžer je pogodcima i asistencijama poveo Efes do preokreta početkom druge četvrtine, dok su poeni Cedeviti i dalje stizali preko Bilana. Pri rezultatu 31:30 za Efes trener Cedevite zatražio je tajm-aut. Posle tajm-auta energija obe ekipe je podignuta na još viši nivo, pa je viđena kvalitetna napadačka, brza i atraktivna košarka. Cedevitini igrači su se odlično kretali i utrčvali sa svih strana u reket, pa zasluge za poene hrvatskog tima u ovoj četvrtini podjednako pripadaju Prilepiću, Arapoviću i Gordiću. Na drugoj strani oštricu napada Efesa su činili odlični prodori i asistencije Grejndžera i Ertela, a pogodci sa distance stižu preko Brauna i Diblera. Ivković i Mršić su prekidali igru sa tri tajm-auta, nadajući se da će doneti pevagu svom timu u rezultatskoj klackalici, ali je na poluvremenu bilo nerešeno 47:47.

Foto: www.facebook.com/KK-Cedevita/

Foto: www.facebook.com/KK-Cedevita/

Cedevita je odlično otvorila drugo poluvreme i povela sa 59:50. Odbrana Efesa se ciljano skoncetrisala na Bilana, što je iskoristio Arapović. Naročito bitni bili su njegovi poeni iz ofanzivnog skoka. Dobra odbrana Cedevite iznudila je izgubljene lopte i promašene šuteve Efesa, pa je Ivković pokušao da prekine lošu seriju tajm-autom. Iako je i posle tajm-auta ekipa Efesa loše počela do kraja treće četvrtine uspeli su da smanje prednost Cedevite na 65:59. Izlazak Bilana oslabio je opcije Cedevite za unutrašnju igru u napadu, pa su promašaji spoljne linije istopili prednost od +12. Ertel je u ovom periodu igre predvodio Efes tempirajući ritam napada i odlično koristeći Šarićeve blokove za prodor u reket Cedevite.

Cedevita je počela loše četvrtu četvrtinu, ušli su u trku sa igračima Efesa koji su im nametnuli nešto brži ritam. Braun je odličnom igrom u odbrani i pogodcima iz prodora i šuta, doveo Efes do izjednačenja, a Šarićevim pogodkom prešli su u prednost 69:67. Cedevita je na kratko vratila prednost preko Babića i Pulena na 74:69, ali dobra odbrana Efesa i dve trojke Batuka iz tranzicije pomeraju rezultat na 74:75 i zakazuju Mršićev tajm-aut. Ne treba uopšte napominjati da su trojke došle posle Ertelovih asistencija. Trojke Prilepića i Ertela otvorile su haotičnu završnicu utakmice. Efes je utakmicu izgubio Šarićevim faulom u napadu i promašenim zicerima. Iako su igrači Cedevite zaustavljeni sa dve rampe u dva uzastopna napada, to im se nije obilo o glavu. Pobedu su doneli Arapović košem iz ofanzivnog skoka pre i Pulen šutem za dva posle pomenutih akcija iz prethodne rečenice. Na 10 sekundi pre kraja bilo je 82:78, što je bila dovoljna prednost da se kroz kontrolisanu penal završnicu dođe do trijumfa Zagrepčana.

Leave a Reply

Your email address will not be published.