Burusis sačuvao pobedu PAO-a u neizvesnoj završnici

Panatinaikos je savladao Darušafaku sa 86:80. Najbolji u redovima pobednika bili su Burusis sa 18 poena i 5 skokova, Singlton sa 13 poena i 6 skokova, Rivers sa 13 poena, Papas sa 12 poena i Kalates sa 11 poena, 7 skokova i 5 asistencija. U Darušafaki je dominirao Klajbrn sa 26 poena i 9 skokova, a pratili su ga Vonamejker sa 19 poena i Anderson sa 16 poena i 7 skokova.

PAO je odigrao vrlo dobru prvu četvrtinu u ofanzivi. Kombinacija dobrog šuta za tri i poena iz prodora donela im je prednost u ovom periodu. Darušafaka je promašivala zicere na polaganjima u prvoj polovini prve četvrtine, tek u drugom delu uspevaju da smire ruku i uzastopni poenima iz prodora ublaže prednost grčkoh tima na 21:16.

U drugoj četvrtini PAO je nastavio da buši odbranu Darušafake odličnim prodorima spoljne linije, da bi u nastavku igre kroz dobar protok lopte pogađali otvorene šuteve za tri poena. Za Darušafaku su se ponovili problemi iz prve četvrtine. Na dobru odbranu PAO-a morali su da odgovore raznovrsnom igrom u napadu, ali se nesigurnost u organizaciji napada prenosila na realizaciju šuta. Grčki tim je otišao na odmor sa prednošću 46:34.

Foto: euroleague.net

Foto: euroleague.net

Darušafaka se potpuno vratila u igru u trećoj četvrtini zahvaljujući vrlo dobroj odbrani i odličnoj saradnji spoljne i unutrašnje linije u napadu. Vrlo loša organizacija napada PAO-a vodila ih je u gubitak prednosti, ali su igrači grčkog tima ovakav scenario predupredili zahvaljujući Burusisu koji je dominirao na niskom postu i dve pogođene trojke. PAO je u poslednji četvrtinu ušao sa prednošću od 64:60.

U poslednjoj četvrtini svaki napad je izgledao kao odlučujući. Igrači oba tima odlučivali su se za individualna rešenja, ponekad pokušavajući da herojski završe napade iz teških pozicija. Darušafaka je iskoristila greške PAO-a i zahvajujući pogođenim trojkama uspela da dođe do preokreta, ali su Atinjani brzo odgovorili i u završnicu ušli sa prednošću. Burusis je postao junak utakmice, jer je u dva ključna napada pogađao posle ofanzivnog skokoa i posle slobodnih bacanja. Darušafaka je i teoretsku šansu za preokret izgubila u poslednjem napadu, kada su trapavo izgubili loptu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.