Brejk u Madridu

Real Madrid je poražen od Darušafake sa 80:84 u drugom meču polufinalne serije, pa sada ukupni rezultat glasi 1:1. Najbolji u pobedničkom timu su bili Vonamejker sa 21 poena, Žižić sa 17 poena i 8 skokova, Vilbekin sa 17 i Klajburn sa 13 poena. U Realu su se istakli Ljulj sa 22 poena i 6 asistencija, Ajon sa 16 poena, 8 skokova i 5 asistencija i Tompkins i Tejlor sa 9 poena.

Darušafaka je od početka utakmice preuzela blago vođstvo i zadržala ga je do kraja prve četvrtine. Real je živeo od odlične realizacije iz reketa, ali im je nedostajala produkcija iz šuta spolja. Darušafaka je pronasla balans između unutrašnje igre i šuta spolja i postigla nekoliko poen iz sekundarnih napada, što joj je omogućilo prednost od 19:22. Druga četvrtina je počela rovovskom borbom u reketu, sa jedne strane dominirao je Žižić, sa druge strane Hanter. Usledila je kratka šuterska sekvenca u kojoj su rivali razmenili nekoliko pogođenih trojki, da bi završnicu poluvremena obeležili individualni kvalitet spoljne linije oba tima. Trojkom Vilbekina Darušafaka se odvojila na 38:44 i sa tom prednošću otišla na odmor.

Foto: euroleague.net

Na krilima neverovatnog Serhija Ljulja Real Madrid je ušao u sjajnu trojkašku seriju u trećoj četvrtini i preokrenuo rezultat. Stigao je brzi odgovor preko Vonamejkera koji je vezao 8 poena, a onda i kroz usporavanje tempa i prebacivanje ravnoteže igre u rekete, čime je Darušafaka spustila zaostatak na 68:66. Poslednja četvrtina počela je serijom 6:0 Darušafake kojom su preokrenuli rezultat.  Real je brzo odgovorio, pa je do kraja utakmice vođena velika borba, a svaki napad je izgledao kao da je poslednji. Utakmica je rešena posle poena Vilbekina i Klajburna i par uzastopnih promašaja Reala za tri poena, što je omogućilo Darušafaki dovoljnu prednost da može rutinski da iskontroliše penal završnicu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.