Baskonija ostala u igri za 4. poziciju

Izabranici Sita Alonsa sa pola gasa pokorili Istanbul. Baskonija je savladala Galatasaraj rezultatom 80:103.

Foto: EuroLeague

Jedina zanimljivost na ovoj utakmici je viđena pre samoga početka. Navijači Galatasaraja su izviždali Ergina Atamana, nakon čega je trener turskog kluba otišao u svlačionicu na nekoliko minuta. Domaći sastav je bio “u igri” nešto manje od šest minuta. Nakon trojke Čejsa Badinžera za 14:19, prednost gostiju je konstantno bila u porastu. Baskonija je za 20 minuta košarke ubacila čak 60 poena Galatasaraju, na veliku pauzu se otišlo pri rezultatu 44:60. U nastavku isti scenario, veća želja i motiv je očekivano viđena od strane gostujućog sastava, a konačan rezultat je bio 80:103.

Kim Tili je sa 20 poena predvodio svoj tim do pobede, a istakao se i Ilmane Diop sa 18 poena. Dvocifreni su još bili Johanes Vojtman sa 15, kao i Šejn Larkin i Adam Hanga sa po 11 poena. U poraženom sastavu, Džon Dibler i Aleks Tajus su upisali 14 poena.

Ovom pobedom, Baskonija je zadržala teoretske šanse za poziciju broj četiri i prednost domaćeg parketa u četvrtfinalu Evrolige. Da bi se to i desilo, izabranici Sita Alonsa moraju savladati Žalgiris pred svojim navijačima u poslednjem kolu, a treba da im se poklope još neki rezultati. Galatasaraj će takmičenje u Evroligi okončati u Bambergu na gostovanju kod Brozea.

Leave a Reply

Your email address will not be published.