Baskonija na krilima Larkina pobedila Armejce

CSKA je tražio pobedu u Vitoriji protiv Baskonije, jer je to značilo da će preskočiti Real Madrid na čelu tabele. Medjutim, Saski Baskonija je pokazala zube i zabeležila veoma važnu pobedu, rezultatom 79:78(18:14, 16:19, 27:21, 18:24).

euroleague.net

Utakmica je počela u brzom ritmu, ekipe su se vrlo često smenjivale u posedu, ali je nekako izostao skorerski učinak i nakon pet minuta je Baskonija vodila rezultatom 8:5. Zaista interesantnu četvrtinu zatvaramo pik end rolom Buboe i Diopa za 18:14. Miloš Teodosić je pokazao sav svoj napadački raskoš ubacivši sedam poena u ovom kvartalu, a imao je i jednu asistenciju. CSKA drugu četvrtinu otvara serijom 8:0, a monotoniju svoje ekipe prekida nekadašnji košarkaš Crvene Zvezde, Jaka Blažić. Ovaj Blažićev potez je raspalio Šejna Larkina koji vezuje pet poena i jednu asistenciju i praktično neutrališe seriju Moskovljana. Odbrane su radile kao sat, ali je Baskonija ipak sa prednošću od pola koša na poluvremenu bila zadovoljnija. Izabranici Sita Alonsa počinju drugo poluvreme serijom 11:4 što je itekako naljutilo Dimitrisa Itudisa. Kažnjavala je Baskonija spavanje Moskovljana u odbrani i održavala svoju prednost od dva poseda. Najčešće su probleme pravili iz pik end rola, ali je CSKA umeo da odgovori preko DeKoloa i veoma brzo se vratio na egal. Tornike Šengelija je postigao svoje prve poene tek u poslednjem minutu treće deonice, a ta njegova trojka je bila izuzetno važna i donela je Baskoniji prednost od sedam poena razlike, 61:54.
Krenuli su gosti veoma agresivno u poslednjih deset minuta i uspeli da pridju Baskoniji na poen zaostatka, ali su Larkin i Hanga odradili svoj posao kako treba i ponovo je na semaforu pisalo plus pet za španskog predstavnika. Ofanzivnim skokom je Baskonija mučila CSKA, ali nije imala odgovor na trojke Miloša Teodosića, koji je sa dve trojke, a onda i prelepom asistencijom za Džejmsa Ogastina odlaze na plus 1 samo 40 sekundi pre kraja. Šejn Larkin je u sledećem napadu odgovorio pogotkom sa polu distance, a onda je ukrao loptu Milošu Teodosiću i direktno odlučio pobednika ovog susreta. Imala je Baskonija čak pet dvocifrenih košarkaša, Hanga(15), Larkin(12), Tili(11), Vojtman i Badinger(10). Nando DeKolo je predvodio gostujući sastav sa 22 poena, a pratio ga je Miloš Teodosić sa 19 poena.

Leave a Reply

Your email address will not be published.