Baskonija deklasirala Fenerbahče

Baskonija je ubedljivo savladala Fenerbahče sa 86:52. Najbolji u pobedničkom timu bili su Voigtman sa 13 poena i 8 skokova, Larkin sa 13 poena i 6 asistencija, Barnjani sa 13 poena i Blažić sa 11 poena i 5 skokova. U poraženom timu bolji od ostalih bili su Slukas sa 9 i Judo sa 8 poena i 7 skokova. Kalinić je postigao 7 poena uz po 3 skoka i asistencije.

U napadački siromašnoj prvoj četvrtini oba tima su imala problema sa šutem iz igre. Posle promašaja sa distance, poeni su počeli da stižu iz reketa. Baskonija se sa dve pogođene trojke odvojila na +6, ali je Fenerbahče poenima izborenim posle ofanzivnih skokova uspeo da se vrati u igru. Na kraju ovog perioda Baskijci su vodili sa 14:11.

Baskonija je razliku napravila u prvom delu druge četvrtine kada Fenerbahče nije uspeo da postigne nijedan poen. Dok su Baskijci odigrali u napadu vrlo raznovrsno pogađajući i za tri poena i iz prodora i sa niskog posta. Jedini problem su imali sa velikim brojem izgubljenih lopti. Fenerbahče nije pogodio nijedan šut za tri, a ni sa polu-distance u prvom poluvremenu, pa su morali potpuno da se oslone na poene iz reketa i sa slobodnih bacanja. To je bilo premalo da bi se na poluvremenu izbegao zaostatak od 41:24.

Foto: euroleague.net

Foto: euroleague.net

U trećoj četvrtini viđena je atraktivna i brza košarka. Dobar protok lopte oba tima i fokus odbrana na branjenje reketa omogućio je dosta prostora za otvorene šuteve spolja. Dok je Fenerbahče mogao da prati sjajnu šutersku rapsodiju Baskonije za tri poena bio je ravnopravan u ovom periodu. Kada su počeli ponovo da promašuju razlika je porasla na 67:40.

U rešenoj utakmici poslednja četvrtina je značila priliku za otvorenu košarku, pokušaje egzibicija i šansu da zaigraju kompletni sastvi oba tima.

Leave a Reply

Your email address will not be published.