Barselona nadigrala Makabi

U Palau Blaugrani ekipa Barselone Svetislava Pešića je savladala Spahijin Makabi.

Foto:Euroleague

Prvo četvrtinu su obilježile brojne izgubljene lopte i loši procenti šuta, pogotovo za tri poena. Ekipa Barselone je dobila prvu četvrtinu rezultatom 18:12.

Neefikasnost se nastavila i u drugoj četvrtini, ali Džoni O’Brajant se potrudio da unese malo živosti u čitavu ekipu sa 2 vezane trojke, dok su se na drugoj strani Ante Tomić i Viktor Klaver potrudili da ostane kakva takva prednost i na poluvrijeme se otišlo rezultatom 34:33.

Barselona je u treću četvrtinu ušla sporo, ali se mašina ubrzo zagrijala i Barselona je napravila seriju 14:2, Neven Spahija je rotirao mada mu to nije pomoglo, večeras su obruči za igrače Makabija jednostavno bili pretvrdi, dok je Kajl Kjurik na drugoj strani rešetao i otišli su na odmor pred zadnju četvrtinu sa rezultatom 59:40.

U zadnjoj četvrtini se vratilo sivilo utakmice na koje smo već navikli, hajlajt momenti su bili 2 predivne asistencije Tomasa Ertela za Kevina Serafana koje je on pretvarao u divna zakucavanja. Utakmica je završila rezultatom 74: 58.

Najbolji strijelac i ujedno najbolji igrač utakmice je bio Viktor Klaver sa 14 poena i 7 skokova, pratio ga je Kjurik sa 13 i Ante Tomić sa 12 koji je oborio rekord po broju postignutih šuteva za 2 poena. Na drugoj strani Kalojaro je bio najbolji strijelac sa 11 poena pratili su ga O’Brajant i Tajus sa 10 odnosno 9 poena.

Barselona je upisala i treću vezanu pobjedu i sad je na omjeru 3 2, a Makabi je upisao novi poraz i ponovo podsjeća na prethodne sezone sa omjerom 1 4.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.