Barselona na teškom gostovanju savladala Himki

Himki je u svojoj Mitišći Areni dočekao košarkaše Barselone.

Foto:Euroleague

Prvu četvrtinu je Barselona otovrila brzim poenima Tomića i Singltona i otišla na plus 6, ali su se košarkaši Himkija brzo sabrali i vratili se sa 5 poena Gilla i 4 poena Šveda i došli do prednosti. Ante Tomićje imao odličnu prvu četvrtinu u kojoj je upisao 8 poena, a na drugoj strani je odmah po ulasku Toni Kroker pogodio dvije trojke. Poslije njega je upisao i Šved još jednu trojku sa skoro 10 metara. Prva četvrtina je završila u korist Himkija 23:19.

Druga četvrtina je počela u slabijem ritmu pošto su u prve 3 minute zabilježena samo 4 poena i sva 4 su upisali igrači Barselone. Mnogo izgubljenih lopti, promašaja na otvorenim šutevima i  faulova su obilježile prvih 7 minuta druge četvrtine, ali su i jedni i drugi namjestili nišane i počeli pogađati neke šuteve i probudili publiku. Na poluvrijeme se otišlo poravnato 38:38.

Treća četvrtinu je Šved nastavio u dobro poznatom ritmu sa još jednom trojkom sa 9 metara. Ekipe su se i trećoj četvrtini nastavile smjenjivati u vodstvu, te se niko nije uspio odlijepiti sve do kraja četvrtine. Najveći problem Himkija i Jorgosa Barcokasa pred zadnju četvrtinu je bio 4. faul Alekseja Šveda. Četvrtinu koja je završena rezultatom 59:67, su obilježile asistencija iza leđa Ante Tomića i trojke pogođene u zadnjoj minuti.

Na početku četvrte četvrtine u izostanku Gila i Šveda, su Malkom Tomas i Di Bost su upisali trojke kako bi održali Himki u igri do povratka istih na teren. Sve to nije bilo dovoljno jer je Barselona prvi put otišla i na +10. Za povratak u meč su se pobrinuli Šved i Monia koji su pogodili trojke za povratak Himkija u meč. I onda poslije odluke sudije Lamonike u napadu Barselone, Šved jd brzo izveo aut i Tomas je zakucao sa samo jedan poen razlike Barselone. Utamica je završena pobjedom Barselone 80:87.

Najbolji u redovima Barselone su bili Tomić sa 16 poena i Ertel sa 18 poena. Aleksej Šved je standardno bio najbolji u Himkiju sa 27 poena.

Barselona je upisala 4 pobjedu zaredom i imaju omjer 4:2, a Himki je upisao i peti poraz uz jednu pobjedu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.