Armija trojkama torpedovala Katalonce

Trio Higins (20 poena), Teodosić (16 poena i 6 asistencija), Voroncevič (16 poena i 9 skokova) predvodili su šuterski raspoloženi CSKA u pobedi protiv Barselone sa 93:82. Najbolji igrač Barselone Navaro ( 16 poena) isključen u trećoj četvrtini.

CSKA je vrlo dobro napadački otvorio utakmicu. Sa raznovrsnim rešenjima razvijaju unutrašnju igru saradnjom Kulagina i Lazareva, a spolja su uspešni u šutu za tri. Barselona ima nešto više problema da spusti loptu ka centrima, ali su bili uspešni u šutu sa distance. Rezultat na polovini prve četvrtine bio je 17:12. U drugom delu četvrtine Teodosić i Hajns nisu uspeli da uspostave saradnju koju su imali njihovi saigrači iz igre dva na dva. Navaro i Perperoglu predvodili su šuterski raspoloženu Barselonu koja je do kraja četvrtine preokrenula na 29:28 iako joj je bila zatvorena unutrašnja igra. CSKA su u igri održavali trojkama Voroncevič i Higins.

Teodosić je sa dve trojke ponovo probudio CSKA u prvom delu druge četvrtine, ruska ekipa je bila na +4, ali se Barselona vratila do prvog tajm-auta na 38:38 sigurnim šutem Veznekova i poenima Samjuelsa sa niskog posta. Dobra igra u odbrani CSKA nakon tajm-auta naterala je Barselonu da lako izgubi lopte, pa je CSKA trojkama iz tranzicije podigao razliku na 46:38 i naterao trenera Barselone da zatraži tajm-aut. Barsa je uspela da odgovori mini-rolom odličnog Navara, ali CSKA je opet stegao u odbrani, a u napadu poentiraju iz reketa i održavaju razliku na 52:44. U završnici poluvremena odbrane su se igrale kao da je kraj utakmice, pa nije viđeno mnogo poena. Perperoglu je uspeo da umakne jednom svom čuvaru, na drugoj strani su Teo i Lazarev za 4 sekunde servirali ali-up za 54:46.

Foto: www.facebook.com/cskabasket/

Foto: www.facebook.com/cskabasket/

Barselona je odlično počela treću četvrtinu. U odbrani su svesno rizikovali šut za tri braneći unutrašnju igru iz pika. I pored sjajne tranzicije lopte igrači CSKA su promašivali na početku četvrtine. Samjuels je na leđima odlično nosio igrače CSKA i doneo Barseloni poene pod košem kojima su smanjili rezultat na 54:53. CSKA je odgovorio mnogo boljom odbranom, a trojka Kulagina iz kontre najavila je nadolazeću katastrofu za Barselonu u ovoj četvrtini. Na krilima Teodosića i Higinsa CSKA je ređao trojke i postizao lake poene iz kontri. Barselona je promašivala iz napada u napad, a Navarova svađa sa sudijama i dve tehničke greške poslale su ga u svlačionicu. CSKA je pred poslednju četvrtinu vodio sa 76:59.

Barselona je počela četvrtu četvrtinu vrlo agresivno u odbrani, naterali su igrače CSKA da naprave greške u napadu i sa tri vezane trojke Abrinesa smanjili razliku na 80:70. Teodosić je povezao redove CSKA i odličnim asistencijama spojio Kurbanova i Higinsa sa košem, a onda se njegovom i Voroncevičevom trojkom  CSKA odlepio na 90:72. Barselona se ponovo vratila na -10 koristeći promašaje CSKA u napadu i nešto opušteniju odbranu, zahvaljujući odličnom Abrinesu i Doelmanovim poenima iz reketa. U poslednjem minutu Vorncevič postiže još jednu trojku i završava sjajno šutersko veče u korist CSKA.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.