Barcelona deklasirala Lokomotivu u Kubanu

Barcelona je večeras na gostujućem parketu savladala Loko rezultatom 66:92 (19:24, 12:24, 18:23, 17:21) i izjednačila rezultat u seriji na 1-1. Uspjela se Barca oporaviti od poraza od prije dva dana i ubjedljivo slaviti u drugoj utakmici.

Dominirali su gosti iz Španije tokom cijelog meča. Izvanredno su šutirali za tri poena, pogodivši 16 trojki iz 26 pokušaja. Dok su domaćini za tri poena šutirali 9 od 27.

Razlog poraza Lokomotive je sigurno i mali broj raspoloženih igrača. Također, Barca je zaustavila naboljeg igrača Loko-a Delaneya u drugom periodu igre kada su i stvorili najveću prednost.

Photo: euroleague.net

Photo: euroleague.net

Barcelona bolje otvara utakmicu, i već sredinom prve četvrtine dolazi do veće prednosti, bilo je 18:10. Ali narednih nekoliko minuta Barca pravi greške iz napada u napad, što Loko koristi i pravi seriju od 9:0 te tako dolazi do prednosti 19:18. Barca se ipak konsolidovala i sa dvije vezane trojke ponovo prelazi u vodstvo i postavlja rezultat prve četvrtine 19:24.

Gosti i drugi period igre otvaraju jako, napravivši seriju od devet vezanih poena odlaze na 14 razlike (19-33). Nakon minute odmora, Randolph sam vraća Lokomotivu u utakmicu, vezavši sedam poena (trojka i četiri bacanja), te smanjuje razliku na sedam poena (26:33). Barca ponovo uzvraća serijom 15:2 i prvi put razlika odlazi na 20 poena (28:48). Seriju je predvodio Navarro koji je vezao sedam poena, dok su za tri poena bili precizni Satoransy i Doellman. U posljednjem napadu za Loko, za tri poena siguran je bio Singleton za 31:48.

Nastavila je Barca i u drugom poluvremenu uistom ritmu, odlično su pogađali i sa distance i sa poludistance. Trojkom Navarra imala je Barca 30 poena razlike (38:68), ali se Loko budi i trojkama Delaneya, Drapera i Bykova smanjuju razliku na kraju treće četvrtine na 22 (49:71).

Lokomotiva se početkom posljednje četvrtine razigrala, te je poenima Bykova, Randolpha i Janninga došla na samo 13 razlike. Navarro u tim trenucima preuzima odgovornost na sebe i veže dvije trojke te dvojkom Satoranskog odlazi na 21 razlike (61:82). Do kraja utakmice Barca trojkama i poenima Tomića iz reketa uspijeva povećati prednost na konačnih 66:92.

Najbolji pojedinac u pobjedničkoj ekipi bio je Juan Carlos Navarro sa 18 poena (šut za tri 4/6). Dvocifreni su bili još i Perperoglu i Satoransky sa 13 poena, Satoransky je imao i 10 asistencija. Doellman i Tomić dodali su po 12 poena, Tomić je upisao i deset skokova.

U domaćoj ekipi najefikasniji je bio Malcolm Delaney sa 19 poena. Randolph je dodao 17 i Bykov 12 poena. Svi ostali igrači nisu imali preko četiri poena (osim Drapera 5).

Leave a Reply

Your email address will not be published.