Bamberg iznenadio u Istanbulu

Anadolu Efes je poražen od Brose Bamberga sa 68:87. Najbolji u pobedničkoj ekipi bili su Meli sa 16 poena, 6 skokova i 5 asistencija, Radošević sa 16 poena i 5 skokova, Lo sa 15 i Miler sa 14 poena i 6 skokova. U Efesu su najbolji bili Osman sa 15 poena, 5 skokova i 7 asistencija, Braun sa 13, Ertel sa 11 poena i 5 asistencija, Pol sa 11 poena i Danston sa 7 poena i 8 skokova.

Bamberg je uz dobar protok lopte dolazio do lakih poena u reketu i van njega, ali Efes je u završnici prve četvrtine podigao nivo agresivnosti u odbrani i sa nekoliko poena iz tranzicije napravio prednost od 21:17. U drugoj četvrtini Bamberg je uz odličnu odbranu, brzu tranziciju u napad, dobar protok lopte i precizan šut za tri poena napravio seriju 16:0 i potpuni preokret. Efes je posle ove serije brzo odgovorio, spustio zaostatak na -3, ali su u završnici poluvremena ponovo pali u igri i dozvolili gostima da odu na 32:42.

Foto: euroleague.net

Efes se održavao na istom zaostatku u prvoj polovini treće četvrtine, a onda im se u drugoj polovini ovog perioda ponovo doživeli pad u igri, pa se Bamberg odlepio na 45:64. Bamberg je u poslednjoj četvrtini usporio tempo, trudili su se da igraju duže napade  i rutinski kontrolišu rezultat što im je i uspelo. Efes je poboljšao napadački učinak, ali je odbrana bila suviše slaba da bi se probudila nada za preokret.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.