Armija deklasirala Manekene

Moskovski CSKA savladao je EA7 Olimpiju Milano sa 101:64. Najbolji u pobedničkom sastavu bili su DeKolo sa 22 poena, Voroncevič sa 18, Kulagin sa 12 poena i 5 skokova, Fridzon sa 12 poena i Teodosić sa 10 poena i 7 asistencija. U poraženom timu najbolji su bili Mačvan sa 19 poena i 11 skokova, Simon sa 15 poena, 6 skokova i 5 asistencija i Raduljica sa 10 poena.

U prvoj četvrtini igralo se u visokkm tempu, pa je praktično ceo period prošao u igri u tranziciji. Milano je pravio previše grešaka u napadu, a ni šut iz igre nije bio ni blizu visokog nivoa. CSKA je koristio prostor za veliki broj šuteva spolja, realizacija je oscilirala, ali je veliki broj poseda omogućio veliki broj poena za ruski tim. Domaćini su prvu četvrtinu dobili rezultatom 27:9.

Veliki deo druge četvrtine ličio je na prvu, igrači Milana išli su iz greške u grešku, a CSKA je ovaj put imao konstantno dobru realizaciju i uvećao prednost. Kako Milano nije imao šanse da se bori sa ruskim timom u “petoj brzini” usporili su tempo igre i češće spuštali loptu u reket. U kombinaciji sa opuštanjem domaćina ovakav način igre omogućio je da se zaustavi konstantni rast prednosti CSKA. Na poluvreme se otišlo sa rezultatom 56:25.

Foto: euroleague.net

Loša realizacija šuta iz igre CSKA omogućila je Milanu da se serijom poena Simona, Mačvana i Ćinćarinija spusti na -22 u prvoj polovini treće četvrtine. Kada je CSKA podesio nišanske sprave i počeo da pogađa šuteve sa distance razlika je ponovo počela da raste. Igrači italijanskog tima opet su bili skloni izgubljenim loptama, a osim pomenutog trilinga, niko se od drugih igrača nije upisao u strelce u ovom periodu. CSKA je ušao u posednju četvrtinu sa prednošću od 78:46.

U poslednjoj četvrtini igralo se kao u većem delu prvog poluvremena, brzo, bez vremena za pozicione napade, sa puno grešaka Milana i novim povećanjem prednosti CSKA.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.