Armani bolji od Baskonije

Izabranici Jasmina Repeše su u Mediolanum Forumu dočekali špansku ekipu Saski Baskonije i savladali ih rezultatom 88:76 (27:17, 22:18, 23:21, 16:20).

Olimpija Milano dobija prve dve četvrtine ubacivši 49 poena, nametnuo je Jasmin Repeša svoj tempo od samog starta i čim su gosti “upali u mašinu” tako bivali samleveni od strane igrača Milana. Fantastičnu partiju su pružili Djentile, Hikman i Senders i kao najefikasniji pojedinci (nakon prvih dvadeset minuta) utabali put do nove pobede. Na drugoj strani, standardno efikasni Larkin, Barnjani i Vohtman, koji nisu imali podršku saigrača kao prva pomenuta trojka, pa nije ni čudila nešto veća prednost domaćina.

gentile

Iako smo u drugo poluvreme ušli vezanim poenima Šejna Larkina, Rakim Senders je praktično “pobesneo” i zatrpao koš gostima iz Španije, a da ne bi bio usamljen u tome, pridružio mu se Riki Hikman svojim poenima, dok su Krunoslav Simon i Mantas Kalnietis odbranom i asistencijama doprinosili svojoj ekipi. Jaka Blažič je prvo uhvatio defanzivni skok, pa podelio pas Vohtmanu koji je fauliran za dva slobodna bacanja, pa je onda uz zvuk sirene pogodio šut za tri poena i smanjio razliku na 72:56. Nakon jednog “klinča” Andrea Barnjani i Rakim Sanders su zaradili po tehničku ličnu grešku, a to kao da je poguralo Baskoniju pa su preko Larkina i Hange spustili razliku na 76:63. Trojkama Krunoslava Simona i Milana Mačvana na oko tri minuta pre kraja, stavljena je tačka na ovu utakmicu, jer je rezultat glasio 84:67 i jasno je da više nije bilo povratka za Baskoniju. Iako je Šejn Larkin ubacio 19 poena, uhvatio 4 skoka i zabeležio 9 asistencija, njegov tim je izgubio prilično ubedljivo, nakon što je u prošlom kolu praktično samleo ekipu Fenerbahčea. Olimpija Milano je ubacila 88 poena, a najefikasniji je bio Rakim Sanders sa 19 poena, 13 je dodao Hikman, a Krunoslav Simon 10 poena.

Leave a Reply

Your email address will not be published.