ANGT u predgrađu: Dan 1

Adidas Next Generation Tournament “Marko Ivković” održava se u Beogradu, u hali FMP u Železniku.

Prvi dan turnira obeležile su timske partije ekipa Crvene Zvezde i Cedevite, neizvesnosti je bilo na nekoliko susreta, dok su se individualno istakli nosioci Džanan Musa (ind. 49), Miloš Glišić i Boriša Simanić (ind. 44).

Crvena Zvezda je zabeležila dve ubedljive pobede nad ekipama Budućnosti i Sparsa, veliki preokreti viđeni su na mečevima Partizan-Zemun i Budućnost-ALBA, sa pobedama Crno-Belih i Berlinaca.

Ipak, u takmičenjima mlađih kategorija najveću pažnju ne privlače rezultati, taktika ili pobede, već individualni nastupi igrača za koje se veruje da će biti kvalitetni i na seniorskom nivou. Tako, hala u Železniku je pored roditelja i gledalaca obilovala prisustvom i košarkaških skauta (evropskih i NBA), uspešnih trenera, kao i bivših košarkaša.

Privatna arhiva

Privatna arhiva

Ljudi iz košarkaške struke su prvog dana ANGT u Beogradu zaista imali šta da vide. Najpre se istakao Boriša Simanić sa 34 poena (11/13 za 2, 4/7 za 3) i 11 skokova, a u Zvezdi je dobar bio i Aleksa Radanov sa 20 poena (9/11 za 2). Stefan Đorđević je u prvom meču dana protiv Budućnosti dodao 16, uz 12 skokova.

Ekipa Budućnosti, iako ubedljivo poražena, u svojim redovima poseduje nekoliko zanimljivih igrača. Pre svih, Ognjen Čarapić, koji je bio šuterski neraspoložen. Uz njega pažnju su privukli Danilo Brnović (8 poena, 6 skokova) koji je rođen 2000. godine, kao i Popović koji je Zvezdi ubacio 23 poena.

U drugom meču dana za Crvenu Zvezdu poenterski su se istakli Stefan Đorđević sa 22 (uz 15 skokova), Simanić i Ćorović sa po 18.

Crvena Zvezda u svojim redovima ima još zanimljivih igrača, od ovih pomenutih, a oni će imati priliku da danas zablistaju.

U drugom meču dana za Budućnost, povredio se Čarapić, a zablistali su Popović sa 34, i Slavković sa 33 poena.

Posebnu pažnju prvog dana takmičenja privukli su i igrač Albe Ferdinand Cilka (22 i 23 poena), Sani Čampara iz Sparsa (2x 22 poena), a posebne pohvala je prikupio igrač Bajerna Nelson Vajdeman koji je Cedeviti ubacio čak 32 poena.

Cedevita i Partizan su prvi dan takmičenja otvorili pobedama nad Bajernom i Zemunom, a vodili su ih sjajni Musa sa 37 poena i Glišić sa 31. O ovim ekipama u sledećem tekstu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.