ANGT: Porazi Mege i Crvene Zvezde

Srpski predstavnici Mega Bemax i Crvena Zvezda Telekom nisu bili uspešni prvog dana završnog turnira juniorske Evrolige u Berlinu.

Mega je izgubila od favorizovanog Žalgirisa, dok Crvena Zvezda nije uspela da savlada drugog litvanskog predstavnika Lijetuvos Ritas.

Košarkaši Žalgirisa pobedili su ekipu Mege rezultatom 81-68, najviše iskoristivši umor i neiskustvo mladića pod komandom trenera Miodraga Rajkovića.

Litvance su predvodili Masiulis sa 21 poenom i Uleckas sa 18, a dvocifreni poenterski učinak su imali i Sargiunas (16p.) i Velička sa 12 poena.

U sastavu Mega Bemaxa dobro su se pokazali Marko Pecarski (2000) sa 17 poena i Nikola Mišković sa 15 poena. Novak Musić je dodao 12.

Prema izvorima sajta Double-Double iz Berlina, Marko Pecarski je privukao veliku pažnju NBA skauta, kao i vrlo pozitivne komentare nakon utakmice.

adidasngt.com ANGT Logo

adidasngt.com
ANGT Logo

Crvena Zvezda Telekom je na berlinski završni turnir došla u vrlo snažnom sastavu, ali se saplela već na prvoj stepenici. Danas je od beogradskog tima bolji bio Lijetuvos Ritas rezultatom 77-70.

Klinci Lijetuvosa su bolje počeli susret, ali je Crvena Zvezda brzo došla do svoje igre i 12 poena prednosti (25-13). Preokret je nastupio u drugoj i trećoj četvrtini kada je Lijetuvos razbio Crveno-Bele, najpre 22-10, a zatim i sa 26-15.

Iako je sastav trenera Glišića stabilizovao igru u završnih deset minuta, do preokreta se nije moglo.Crvena Zvezda je ovim porazom ugrozila visoke ambicije na ovom ANGT, gde se kod većine pozicionirala kao prvi favorit takmičenja.

U sastavu Lijetuvosa istakli su se Vasiliauskas sa 15 poena i Pilauskas sa 14. U redovima srpskog predstavnika najbolji je bio Aleksa Uskoković sa 19 poena, a pratio ga je samo Stefan Đorđević sa 13. Najveća zvezda sastava, Boriša Simanić, ostao je limitiran na samo 9 poena (šut za 3: 1/5).

Leave a Reply

Your email address will not be published.