Anadolu Efes poklekao pred CSKA

Ekipa Dušana Ivkovića bolje je otvorila meč i zahvaljujući poenima iz ugradenih lopti stvorila je dvocifrenu prednost – 18:8. CSKA se brzo vratio u igru, pa je na poluvremenu bilo +2 u njihovu korist ( 32 – 34 ).

CSKA je čuvao prednost najviše zahvaljujući promašajima Ertela i dobrim rešenjima u napadu Džeksona i De Koloa, ali Efes je u igru vratio Drejpera sa pet vezanih poena. Anadolu Efes je u tim momentima prišao na dva poena zaostatka (66:64). Efes je bio blizu da dođe I do potpunog preokreta, ali je nakon faula Drejpera došlo do burnih protesta pa je klupa zaradila tehničku grešku.
Nakon toga su usledila 3/3 sa bacanja De Koloa, i jedina trojka Miloša Teodosića na meču ( 1/9 ) što je Moskovljanima osiguralo pobedu. Konačan rezultat meča bio je 69 – 78.

Najbolji kod CSKA bio je Nando De Kolo sa 22 poena, 7 skokova i 4 ukradene lopte, a Eron Džekson zabeležio je 21 poen i po 4 skoka i asistencije. Odličan je bio i Voroncevič sa 16 poena.

U domaćoj ekipi najefikasniji je bio Stratos Perperoglu sa 17 poena (4-13 iz igre, 7sk), Dario Šarić dodao je 14 poena (5-6 iz igre) i 3 skoka, Milko Bjelica upisao je 12, a Dontej Drejper 10 poena.

Leave a Reply

Your email address will not be published.