Alimpijević: “Sa ovakvim utakmicama nećemo sebi pomoći”

Dušan Alimpijević je posle poraza od Barselone razgovarao sa novinarima “Blica” i naveo po njemu uzroke poraza u Kataloniji.

Foto: Novosti

O samoj utakmici, trener Zvezde je izjavio sledeće:

“Bila je ovo veoma loša utakmica za nas, možda i najgora u Evroligi. Kod većine igrača nedostajalo je mnogo stvari… Nisu to samo promašeni ziceri koji govore kako smo ušli u meč. Imali smo odsustvo mnogih drugih stvari. Dozvolili smo da Barselona bude u prve dve četvrtine mnogo agresivnija, a onda smo u trećoj pokazali da možemo da pariramo u nekim segmentima igre ili da čak budemo bolji. Barselona nije ista sa Pešićem i bez njega. Momci imaju mnogo više karaktera, mnogo više kontakta u odbrani, to se i očekivalo od njega. Međutim, mi igramo dosta lošije nego u prethodnim utakmicama, barem kada je Evroliga u pitanju”. 

Alimpijević je istakao da je meč većim delom rešen na samom početku:

“Utakmica je izgubljena u prvom poluvremenu, jer kada se potrošite u jurenju rezultata u trećoj četvrtini, naravno da onda ne ostaje previše energije za poslednjih 10 minuta. Nismo igrali protiv rivala koji je slabiji od nas, nego koji je daleko jači”.

Na pitanje da li je ekipa mislima već u plej-ofu ABA lige, Alimpijević je rekao:

“Imam utisak da ekipa očekuje plej-of u ABA ligi, ali ovo nije pravi način da ga dočekamo. Sa ovakvim utakmicama nećemo sebi pomoći. Nama treba i publika, a njenu podršku treba zalsužiti boljim partijama”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.