Alimpijević: “Ponosan sam na reakciju koju smo pokazali”

Dušan Alimpijević se obratio medijima posle velike pobede Zvezde protiv Makabija.

Foto: Novosti

Trener Crvene zvezde je izjavio posle pobede:

“Moram biti sretan jer nakon 4 kola u Evroligi, mi imamo skor od 2 pobede i 2 poraza, pogotovo nakon teškog rasporeda kojeg smo imali. Zbog toga, ne marim za tim što primamo veliki broj poena za sada u proseku. Danas je bila bitna samo pobeda.

Kao što sam rekao, danas ne treba biti previše pametan pa da shvatimo da smo imali jedno loše poluvreme, sa lošom energijom. Međutim, kada se sve podvuče, ponosan sam na reakciju koju smo pokazali. Pričali smo na poluvremenu smireno, sa puno strpljenja i razumevanja i morali smo neke stvari da kažemo lice u lice, ali smireno.

Velika je stvar imati 2 pobede nakon 4 kola u Evroligi za Crvenu zvezdu koja je promenila 11 igrača i trenera. Mi ćemo imati mogo iskušenja i teških utakmica. Još ćemo imati ovih teških serija utakmica. Neke će serije biti na strani, a neke će biti lakše jer će se igrati kući. Ono što mogu da vam kažem, jedva smo čekali sutrašnji slobodan dan i konačno ćemo doći do treninga u subotu i nedelju.

Osim što sam sretan zbog igrača, sretan smo zbog mog strčnog štaba koji je odradio strašan posao od početka Evrolige i ABA lige. To je skoro u domenu vica. U Moskvi smo sedeli u ponedeljak i čuo sam dva svoja trenera za stolom, gde jedan kaže, sutra je ponedeljak, imamo vremena da dođemo sebi, a ovaj drugi mu kaže, sutra je petak. Zaista smo bili u neviđenom haosu i izašli smo iz ovoga sa velikom pobedom. Sretan sam i ponosan i čestitam svima na tome”.

Dušan Alimpijević je prokomentarisao kolegu Nevena Spahiju i njegov pečat na klupi Makabija:

“Neven Spahija otkad je došao u Makabi, vidi se značajna razlika. Vidi se sistem, jedna moderna košarka i samopouzdanje kod igrača što itekako ima veze sa trenerom. Vidi se jedan potpuno drugačiji Makabi u odnosu na prošlu godinu i iz tog razloga sam još srećniji što je takva pobeda došla u tom trenutku”.

Na pitanje o učinku Milka Bjelice i manje minutaže u prvom poluvremenu zbog faulova i da li je to poremetilo Zvezdu, odgovorio je:

“Dosta nas je poremetila. Imali smo Bjelicu svežijeg u drugom poluvremenu i on je imao veliku rolu u trećoj četvrtini koja je bila jako važna za nas, tako da to možemo posmatrati iz dva ugla. Imao je manju minutažu u prvom poluvremenu, ali je bio svežiji u nastavku, ali ako bih morao birati, više bih voleo da sam ga imao još na raspolaganju u prvom delu utakmice”. 

O stanju Nemanje Dangubića, Alimpijević je rekao:

“On je u trenažnom procesu. Krenuo je sa treninzima. Za vikend će raditi trening sa kontaktom i skoro sam siguran da će biti u sastavu u ponedeljak protiv MZTa”.

O odluci da drži Bjelicu u igri i pored četiri faula:

“Dobije se utakmica, ispadne pametan potez. Izgubi se utakmica, trener nije imao pojma. Hvala Bogu da je on završio utakmicu kako je trebalo”.

O problemima u odbrani zbog izostanka Dangubića:

“Sa druge strane, mi imamo jedan problem u odsustvu Dangubića. Kada povučemo Lazića sa najboljeg napadača na trojku, ostavljamo njihove igrače na pozicijama 1 i 2 sa slabijim defanzivcima. Kao što vidite, njihovi igrači su bili pod kontrolom čitavu utakmicu. Za Džeksona 14 poena i za Kola 4 poena je izuzetna kontrola. I za Rola 11. Oni u proseku daju 44 poena zajedno. Nestvarno je sa kojom brzinom igraju Kol i Džekson. Mi smo uspeli da ih zaustavimo.

Što se tiče učinka Jovanovića:

“Jovanović je danas imao dobru reakciju. On unosi određenu energiju kada uđe sa klupe. Ja volim igrače koji znaju svoju ulogu. On je danas to radio dobro. Vidite, poslednji napad Makabija, videli ste koja je petorka bila na parketu. To vam dovoljno govori koliko imam poverenja u neke ljude”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.