De Kolo odveo CSKA na F4

Crveno-beli su se odličnom odbranom držali u igri sve do kraja utakmice, ali je šuterska mašinerija ruske ekipe proradila u najvažnijim trenucima i nanela im treći poraz. CSKA je zahvaljujući dominaciji u svim šuterskim kategorijama uspeo da pokrije 22 izgubljene lopte i slavi sa 71:78. pobeničku ekipu predvodio je De Kolo sa 20 poena. Teodosić sa 12 poena i 7 asistencija, Kurbanov sa 12 poena i 6skokova i Higins sa 8 poena i 9 skokova pratili su njegovo vođstvo. U Zvezdi je bio najbolji Miler sa 15 poena i 5 skokova, Štimac je imao 12, Dangubić 11, a Jović po 6 poena, skokova i asistencija.

Naelektrisana atmosfera sa tribina prenela se na teren. Početak utakmice obeležile su sjajne agresivne odbrane obe ekipe, što je uzrokovalo veliki broj greški u napadu i igre iz tranzicije u kojoj se Zvezda bolje snašla. Promašaji CSKA za tri poena rezultovali su zaostatkom od 8:4 na prvom TV tajm-autu. CSKA je izašao iz tajma-auta sa dve uzastopno pogođene trojke, ali je odlična Zvezdina odbrana uspela da natera Teodosića da izgubi dve lopte i crveno-beli su se ponovo našli u prednosti. Poeni za Zvezdu dolaze iz individualne role Kinzija i dobre igre Štimca u reketu. Obe ekipe su izašle iz bonusa, pa je završnica prve četvrtine obeležena konstantnim izvođenjem slobodnih bacanja. Zvezda je zahvaljujući važnim ofanzivnim skokovima vodila sa 21:18.

Nijedna od ekipa nije briljirala u šutu izvan reketa u prvom delu druge četvrtine, ali je CSKA bio znatno uspešniji u branjenju svog reketa i kreiranju unutrašnje igre u napadu, pa su uspeli da dođu do izjednačenja (25:25). Radonjić je presekao igru tajm-autom. Visok intezitet u odbranama oba tima zabeležen je i u drugoj polovini druge četvrtine. Ponovio se veliki broj grešaka u napadu, faulova, slobodnih bacanja, uz forsiranje prodora i igre iz tranzicije sa ograničenim prostorom za otvorene šuteve. Upravo nešto bolja realizacija tih šuteva omogućila je ruskoj ekipi da na odmor ode sa minimalnom prednošću od 35:36.

Foto: twitter.com/CSKABasketball

Foto: twitter.com/CSKABasketball

Treća četvrtina je otvorena u brzom ritmu sa velikim brojem pokušaja sa distance. Iako je Zvezda počela bolje u tom segmentu igre, CSKA je brzo uhvatio priključak i do TV tajm-auta podigao prednost na 42:46. Crveno-beli su imali problem sa faulovima i vrlo rano su izašli iz bonusa. Vrlo brzo Radonjić je morao da seče igru novim tajm-autom, jer je CSKA iskoristio greške Zvezde i poenima iz ofanzivnog skoka i za tri poena povećao na 44:51. Završnicu treće četvrtine obeležio je dobar protok lopte u napadu CSKA i dve pogođene trojke kojima su uvećali prednost na 47:59. Zvezda je uspela da poentira samo preko Štimca.

Zvezda je poslednji period otvorila sa odličnom odbranom smanjila prednost na 51:59 i naterala Itudisa da zatraži brzi tajm-aut. U nastavku igre Teodosić i De Kolo su preuzeli oodgovornost za napade CSKA kreirajući poene i asistencije iz prodora, dok se Zvezda oslonila na poene iz reketa. Posle Simonovićeve trojke za 60:65 iz kontre Itudis je morao da traži novi tajm-aut. CSKa se raspucao sa distance po izlasku sa tajm-auta, dok je Zvezdu predvodio Miler, koji se izborio za poene iz reketa posle prodora i ofanzivnog skoka. Ovaj put igru je sekao Radonjić, pri rezultatu 68:73. Zvezda je u završnici vezala promašaj za tri poena i izgubljenu loptu, a De Kolo odgovorio sa dva vezana pogođena šuta i presudio utakmicu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.