Dijamantidis jednom spasio PAO, Laboral Kuća slavila u produžetku

Laboral Kuća je posle produžetka slavila sa 82:78 i povela sa 2:0 u plej-of seriji. PAO je u drugom poluvremenu jurio rezultat i uspeo trojkom Dijamantidisa da ga sustigne, ali su u produžetku napravili previše grešaka, koje su ih koštale poraza. Najbolji u redovima pobednika bio je Adams sa 24 poena, pratili su ga Bertans sa 15, Burusis sa 14 poena i 9 skokova. Poen manje i isti broj skokova imao je Džejms, dok je tili zabeležio 10 poena i 6 skokova. Atinjane je predvodio Dijamantidis sa 17 poena i 6 asistencija, pratili su ga Vilijams sa 12, Kuzmić sa 11 poena i 8 skokova, Raduljica sa 10 poena i 6 skokova i Gist sa 6 poena, 10 skokova i 4 asistencije.

Na početku utakmice sve se u igri PAO-a vrtelo oko Raduljice, bilo da je on završavao akcije poenima iz reketa, pokušao da asistira ili odvlačio pažnju i ostavljao prostor za svoje saigrače. Njegovim izlaskom PAO se okrenuo poenima iz prodora. Laboral je meč otvorio šutevima za tri poena, koje su većinom promašivali. Kada su uspeli trojkama da pridruže poene iz prodora rezultatski su se priključili grčkom timu koji je vodio sa 10:12 na TV tajm-autu. U nastavku prvog perioda Đorđević je rotirao Kuzmića i Raduljicu koji su dobili duel prvenstveno sa Burusisom i u napadu i u odbrani. Bez poena Burusisa iz reketa igrači Laborala su se ponovo oslonili na dve pogođene trojke što je rezultovalo zaostatkom od 16:21 na kraju prve četvrtine.

Laboral u drugoj četvrtini uspeva da zaustavi unutrašnju igru PAO-a i sustigne rezultat. Igrači grčke ekipe su se ponovo odvojili kada im je krenuo šut spolja, ali je Laboral uzvratio dobrom odbranom i poenima iz tranzicije i sa slobodnih bacanja ponovo uhvatio priključak. Drugu polovinu druge četvrtina obeležila je nešto brža igra uz više grešaka, ukradenih i izgubljenih lopti na obe strane. PAO je do poena ponovo dolazio iz reketa. U Laboralu je konačno pronađen pravi način da se iskoristi Bursusis, a pogodkom iz skok-šuta Džejmsa Laboral uspeva da na odmor ode sa prednošću od 38:36.

Foto: twitter.com/Baskonia

Foto: twitter.com/Baskonia

Prva polovina treće četvrtine pripala je Laboralu, služio ih je šut za tri poena, au odbrani su uspeli da zaustave PAO-vu igru na centre. Odgovornost u grčkoj ekipi je preuzeo Dijamantidis, koji je pokušajima iz prodora i šuta izvan reketa, održavao PAO u igri. Laboral je na preseku ove deonice vodio sa 50:43. PAO je uspeo da se do kraja treće deonice u potpunosti vrati u igru i smanji zaostatak na 54:51. Dijamantidis je nastavio da tempira ritam i drži konce igre, dok su se njegovi saigrači pobrinuli za dominaciju u ofanzivnom skoku. Laboral je sa nekoliko loših rešenja u napadu pokvario svoj učinak, postižući poene samo sa slobodnih bacanja.

PAO je loše počeo poslednju četvrtinu, njihovi napadi su se slamali pred energičnom odbranom Baskijaca, koji su to preneli i u napad i brzinom i skočnošću podigli prednost. PAO je uzvratio boljom odbranom i poenima sa niskog posta i pogođene trojke smanji prednost na 62:58 i zakazao tajm-aut Perasovića. Igra se nakon tajm-auta značajno ubrzala i postala haotičnija u čemu su se bolje snašli igrači Laborala, trojkom Adamsa prednost raste na 68:60, a Đorđević prekida igru tajm-autom. PAO uspeva u nastavku meča da primiri igru, a Vilijams sa 5 uzastopnih poena da ih rezultatski približi. Posle trojke Adamsa na 28 sekundi do kraja za 73:67, činilo se da bi utakmica mogla da bude rešena. Usledila je rolerkoster završnica, prvo je Hajns pogodio trojku za PAO, onda su igrači Laborala pod pritiskom izgubili loptu, a Dijamantidis sa jedne noge pogodio trojku za izjednačenje. U poslednjem napadu Adams se okliznuo, vreme za šut isteklo i otišlo se u produžetke.

Laboral je dobrom odbranom i poenima iz kontre i Burusisa sa niskog posta poveo sa 80:75 u produžetku. PAO je odgovorio još agresivnijom odbranom i spustio razliku na -2. U ključnom napadu Raduljica promašuje polaganje iz okreta, a Adams u nastavku sa slobodnih bacanja pečatira sudbinu grčke ekipe. Igrači Laborala su pustili Gista da u poslednjim sekundama promaši trojku, koja ništa ne bi promenila.

Leave a Reply

Your email address will not be published.