Fener pregazio Real

Fenerbahče je od početka utakmice bio bolji u svim segmentima igre i na kraju slavio sa 100:78. Najbolji u redovima Fenerbahčea bili su Judo sa 19, Kalinić sa 17, Bogdanović sa 16,  Dikson sa 14 i Datome sa 12 poena. Dvocifreni u Realu su bili Rodrigez sa 15 poena i Dončić sa 10 poena i 6 skokova.

Fenerbahče je savršeno otvorio utakmicu, odlična odbrana ostavila je Realu vrlo malo prostora, koji je pogodio dve trojke. Za razliku od njih igrači Fenerbahčea su bili vrlo raznovrsni u napadu, pogađali su iz kontre, ofanzivnog skoka, prodora, niskog posta i za tri poena. Fenerbahče je vodio 19:8 na prvom TV tajm-autu. Agresivne odbrane su obeležile nastavak prve četvrtine, što je početno uzrokovalo veliki broj promašaja za tri i izgubljenih lopti. Fenerbahče je poenima iz kontre i pod košem kontrolisao rezultat i vodio na kraju prvog perioda sa 27:14. Real je svoje poene stekao iz pogođene trojke i sa slobodnih bacanja.

Real je nemoćan protiv Fenerbahčeove odbrane i u drugoj četvrtini. Njihovi igrači ili gube lopte ili su prinuđeni na teške šuteve i izblokirani. Fenerbahčeov napad je i ovaj put bio raznovrsan, pa su se ređali poeni ispod koša i ofanzivnog skoka, trojki i kontri za velikih 43:17. Real je zaigrao bolju odbranu u nastavku igre, pa je Fenerbahče sem trojke Bogdanovića imao prilično prazne minute. Međutim Madriđani nisu briljirali u realizaciji napada, ali su uspeli da nadoknade neke promašaje ofanzivnim skokovima. Posle Obradovićevog tajm-auta, ušlo se u poenima bogatu završnicu. Igrači Fenerbahčea su vezali dve trojke i stekli nove poene iz ofanzivnog skoka, dok su Realovi pogađali sa niskog posta, za tri i iz prodora. Turski tim je na poluvremenu vodio sa 54:29.

Foto: twitter.com/FBBasketbol

Foto: twitter.com/FBBasketbol

Real je drugo poluvreme otvorio dinamičnom igrom, sa puno agresivnosti u odbrani i tempiranjem brzog ritma u napadu. Velikim brojem faulova, brzo su izašli iz bonusa, ali su izbacili iz ritma igrače Fenrbahčea koji su svaki poen morali da zarade preko slobodnih bacanja. Sa dve pogođene trojke uspeli su da smanje zaostatak na 59:41. Sve što su napravili, palo je vrlo brzo u vodu. Promašaji za tri poena, greške u napadu i tehnička za Noćionija pretvorili su i ovu četvrtinu u košmar za špansku ekipu. Trojke Datomea i Bogdanovića i mirna ruka Diksona sa slobodnih bacanja značili su povećanje prednosti na 76:48.

Real je počeo dobro poslednju četvrtinu sa uzastopnim trojkama Tejlora, ali su se vrlo brzo vratili starim navkama. Poenima Kalinića iz kontri i novim trojkama njegovih saigrača Fenerbahče je održavao visoku prednost. U završnici utakmice viđena je igra bez odbrana u visokom tempu sa dosta trčanja, a igrači Fenerbahčea su to iskoristili da pokušaju nekoliko egzibicija i atraktivnih poteza. Oba trenera su pružila priliku rezervistima i mlađim igračima da pokažu šta znaju u odavno odlučenoj utakmici.

Leave a Reply

Your email address will not be published.