Laboral Kuća ubedljiva protiv PAO-a

Baskijci su od druge četvrtine bili mnogo blji tim i na kraju zasluženo slavili sa 84:68. Pobednički tim predvodili su Adams sa 20 poena, Burusisa 15 poena i 6 skokova, Džejms sa 11 poena i 6 asistencija i Tili sa 7 poena i 11 skokova. Raduljica je bio najbolji u PAO-u sa 21 poenom i 6 skokova, pratili su ga Kalates sa 5 poena i 11 asistencija i Hajns sa 11 poena. 

Laboral Kuća se u prvoj polovini prve četvrtine odlučila na pokušaje za tri poena i prodore. Ne uspevaju da nametnu unutrašnju igru na centarsku liniju. PAO je učinio upravo suprotno, prvo Raduljica, a kasnije i ostali visoki igrači se dobro pozicioniraju u reketu i otvaraju iz pik end rola. PAO je vodio sa 12:14 na prvom TV tajm-autu. U nasatvku prve četvrtine viđena je košarka nešto slabijeg kvaliteta. Igrači Laborala su lako gubili lopte, a grčka ekipa imala probleme sarealizacijom šuta spolja. Zahvaljujući Burusisu koji je pogodio za dva uz dodatno slobodno bacanje  i za tri poena, Baskijci su vodili na kraju prve četvrtine sa 18:16.

Laboral i drugu četvrtinu otvara sa pokušajima za tri poena, dok je PAO nastavio da poentira preko raspoloženog Raduljice. Đorđević je nezadovoljan igrom svog tima u odbrani zatražio tajm-aut. Igrači Laborala u nastavku igre uspevaju pogođenim trojkama da dodaju poene iz reketa. Svaki izlazak iz igre Raduljice znači i pad igre PAO-a, koji tada gubi unutrašnju igru, a spolja ne uspevaju ništa da pogode. Pri rezultatu 31:22 Đorđević je zatražio novi tajm-aut. Ulaskom Planinića Laboral je na kratko preuzeo dominaciju u oba reketa, ali se PAO trgao i poenima Gista se ponovo vratio u igru. Prvo poluvreme se završilo prednošću Baskijaca od 39:28.

Foto: twitter.com/Baskonia

Foto: twitter.com/Baskonia

Laboral je mnogo bolje otvorio treću četvrtinu. Odbrana PAO je u potpunosti zakazala, nisu pratili utrčavanja sa vrha reketa, dozvoljavali su ofanzivne skokove. Uz to je Adams pogodio neverovatno trojku sa jedne noge za 54:34, pa je Đorđević zatražio tajm-aut. Svu odgovornost u igri PAO-a je preuzeo Kalates, pogađao je i spolja i iznutra, asistirao, agresivno igrao i u napadu i u odbrani, ali nije mogao sam. PAO je zaigrao bolje u napadu drugom delu ovog perioda. Dobra igra u tranziciji, poeni iz ofanzivnog skoka i konačno pogođene trojke ublažili su prednost Laborala na 64:49. Odbrana PAO je i dalje bila veoma slaba, ali je opala realizacija šuta za tri poena Laborala.

PAO je loše otvorio i četvrtu četvrtinu, dok je Raduljica promašivao pod košem, Laboral je dobrom odbranom i poenima iz tranzicije podigao prednost na 69:49. PAO se posle novog Đorđevićevog tajm-auta vratio sa boljom odbranom, ponovo su glavni junaci Raduljica i Kalates. Perasović je nezadovoljan igrom svog tima pri rezultatu 73:56 zatražio tajm-aut.  PAO je na minut do kraja uspeo da spusti razliku na -11, zahvaljujući pogodcima Hajnsa sa polu-distance i dobrom saradnjom Feldina i Hantera iz igre dva na dva. Kombinacija promašenih šuteva za tri poena i spuštanje na Burusisa nije donelo prave rezultate za Laboral. Faul Jankovića koji je obezbedio Džejmsu tri slobodna bacanja i Bertansova blokada i zakucavanje u nastavku napada ipak su osigurali  pobedu Laborala u završnici.

Leave a Reply

Your email address will not be published.