Teo i De Kolo nadigrali solidnu Zvezdu

Crveno-beli su pružili dobra otpor na gostovanju favorizovanom CSKA, ali je ruska ekipa pokazala veći kvalitet i kontrolisala rezultat od početka do kraja. Utakmicu je obeležio veliki broj izgubljenih lopti na obe strane (16-19). Pobednički tim su spolja predvodili Teodosić sa 23 poena, 6 skokova i 6 asistencija i De Kolo sa 7 poena i 10 asistencija, a iznutra Hajns  sa 21 poenom i Kurbanov sa 13. Zvezdu su predvodili Miler i Jović sa po 14 poena i Kinzi sa 11.

Crveno-beli su bolje počeli utakmicu, agresivnom odbranom u potpunosti su zatvorili opcije za CSKA u napadu. Zvezda je u napadu forsirala šut za tri poena, usled zatvorenog reketa i sa tri pogođene trojke povela sa 2:9. Nezadovoljni Itudis je zatražio tajm-aut. CSKA je posle tajm-auta odgovorio sa odbranom koja je ovaj put vršila pritisak i na spoljne igrače, iskoristili su greške Zvezde u napadu i kroz uspešnu tranziciju poveli sa 10:9. Radonjić je odgovorio sa tajm-autom. U drugoj polovini prve četvrtine CSKA je dobrom timskom odbranom u potpunosti zaustavio centre Zvezde, pa su crveno-beli poene sticali iz prodora i šuta spolja. CSKA je u napadu potencirao igru 2 na 2, uz dosta kretanja i utrčavanja. Tandem Teodosić-Hajns je bio nezaustavljiv za Zvezdinu odbranu. Prvi period je završen prednošću domaćina od 25:20.

Crveno-beli su u drugoj četvrtini uspeli da izbalansiraju učinak svojih centara u napadu, iako je i dalje bilo problema. Šut za tri poena ih nije služio, ali su ti i drugi promašaji delimično nadoknađeni dobrim ofanzivnim skokom. Teodosić je perfektnim učinkom u šutu i kreativnim proigravanjem saigrača predvodio napad CSKA. Iako ni ruski tim nije cvetao u šutu za tri poena uspeli su da povećaju prednost na 36:29 kada je Radonjić zatražio tajm-aut. U nastavku utakmice Zvezda je nametnula svoju prepoznatljivu igru 2 na 2 u napadu, a u završnici poluvremena uspela pogodcima Dangubića i Milera da ublaži prednost CSKA na 44:40. CSKA se takođe koristio unutrašnjom igrom u napadu i dobro koristio  agresivnu igru Zvezde u odbrani da dođe do poena sa slobodnih bacanja.

Foto: cskabasket.com

Foto: cskabasket.com

Teodosiću se u trećoj četvrtini pridružio u prvom poluvremenu zaustavljeni De Kolo sa sjajnim asistencijama. Sa dve pogođene trojke CSKA je podigao prednost na 54:45, a Radonjić zatražio tajm-aut. Crveno-beli su kombinovali spuštanje lopte na Cirbesa i šut spolja, ali su u imali polovičnu realizaciju obe opcije. U nastavku meča dobre odbrane oba tima su ograničile timsku igru, pa je viđen veliki broj individulanih rešenja u napadu i visok broj izgubljenih lopti. Poeni na obe strane dolaze posle prodora i trojki. CSKA je predvođen Teodosićem u jednom trenutku bio na +11, ali je zahvaljujući mini-seriji Milera prednost ublažena na 63:56.

CSKA je imao dve dobre deonice u prvoj polovini poslednje četvrtini, u prvoj su pogađali spolja u drugoj iz kontre i ofanzivnog skoka. Minuti između ove dve deonice su obeleženi izgubljenim loptama za CSKA trojkom Micića pod faulom i tehničkom za Itudisa. Pri rezultatu 72:63 Radonjić je zatražio tajm-aut. U nastvaku igre CSKA prebacuje težište svog napada u reket i korišćenje pik end rola. Zvezdu vode poeni Jovića i Lazića, posle čije trojke je Itudis zatražio tajm-aut, pri rezultatu 77:70. CSKA je odigrao dobru odbranu u završnici utakmice, terajući Zvezdu da se odlučuje na individualna rešenja u napadu. Na drugoj strani Teodosić i De Kolo su hranili loptama Hajnsa koji je lako završavao akcije pod košem.

Leave a Reply

Your email address will not be published.