PAO završio posao u prvom poluvremenu

PAO je pobedio Cedevitu sa 76:60 u Atini. Pobednik je najavljen već u prvoj četvrtini, iako su Zagrepčani u poslednjem periodu uspeli da spuste veliku razliku na -9, PAO se vratio u igru i obezbedio pobedu. Utakmicu je obeležilo ukupno 29 izgubljenih lopti i slab šut Cedevite za tri ( 2/16). Najzaslužniji za pobedu bio je Gist sa 15 poena i 9 skokova, pratio ga je Dijamantidis sa 10 poena. Što se tiče srpske kolonije, Pavlović je postigao 9 poena, Kuzmić 4 uz 4 skoka, a Raduljica 2 poena. U Cedeviti je jedini dvocifren bio Arapović sa 11 poena i 8 skokova.

Posle promašaja na obe strane u uvodnih dva minuta, PAO je poenima iz kontre i ofanzivnog skoka poveo sa 6:0 Mršić nezadovoljan sa dve uzastopne izgubljene lopte svoga tima zatražio je tajm-aut. Cedevita je bila očajna u organizaciji napada u ovoj deonici igre. Sa deset izgubljenih lopti, bilo je očekivano da na kraju prvog perioda gube sa 20:5. PAO je igrao dobru odbranu, u napadu je bio siguran iz reketa i kontri, nedostajali su im samo poeni sa distance.

Dva promašaja za tri poena na početku druge četvrtine i 4 vezana poena za Cedevitu, naterali su Đorđevića da brzo potroši tajm-aut. Cedevita je vezala nekoliko promašaja posle tajm-auta da bi se vratili u igru poenima iz porodora i ofanzivnog skoka. PAO je poboljšao igru u napadu, pogađali su dva put za tri i forsiraliunutrašnju igru, jer je Cedevita rano izašla iz bonusa. Đorđević je zatražio drugi tajm-aut pri rezultatu 34:17. PAO je bio bolji i u završnici poluvremena, dodaju još dve trojke i lake poene iz kontre za velikih 42:19. Još jedan indikator loše večeri Cedevite bilo je 10 neuspešnih pokušaja za tri poena u prvom poluvremenu.

Foto:twitter.com/Euroleague

Foto:twitter.com/Euroleague

Cedevita je počela treću četvrtinu solidnom odbranom i sa 4 vezana poena Babića, ali su se vrlo brzo vratili u loš ritam izgubljenih lopti i primali lake poene iz kontre. PAO je vodio sa 51:23 kada je Mršić zatražio tajm-aut. Cedevita je bila mnogo bolja u napadu i tvrđa u odbrani u drugoj polovini treće četvrtine. Nekoliko lepih akcija za poene iz reketa, prodora i pogođenih šuteva spolja ublažilo je prednost PAO-a na 58:37. Čvrstoj odbrani Cedevite pogodovao je i nešto slabiji učinak PAO-a sa slobodnih bacanja.

PAO je loše otvorio poslednji period, kombinacija grešaka u napadu i promašaja naterala je Đorđevića da zatraži tajm-aut. Pogodci Cedevite sa niskog posta, polu-distance i iz prodora, smanjili su razliku na -15. Posle tajm-auta Cedevita je dobrom odbranom začarala svoj koš, pa je PAO bez poena bio više od 5 minuta. Poenima iz kontre i pogođenom trojkom hrvatski tim se približio na -9, ali je PAO odgovorio trojkama i rutinski priveo utakmicu kraju.

Leave a Reply

Your email address will not be published.