Real sagoreo u paklu Pireja

Olimpijakos je savladao Real sa 99:84 . Madriđani su od početka konstantno jurili rezultat, ali su im crveno-beli uporno izmicali. Olimpijakos je bio dominantan u skoku, naročito ofanzivnom (17-9). Trio Mancaris (19 poena, 6/6 za tri)- Spanulis (18 poena, 6 asistencija) – Printezis (17 poena, 8 skokova) vodio je Grke do pobede. U poraženom timu najbolji su bili Ljulj i Rivers sa po 17, uz pratnju Rodrigeza i Kerola sa po 11 poena.

Olimpijakos je odlično otvrorio utakmicu i poveo sa 14:4. U napadu su razvili sve elemente unutrašnje igre, pa pogađaju iz prodora, pik end rola i ofanzivnog skoka. Kada je Real pokušao da zatvori reket pogodili su dve uzastopne trojke. U odbrani su dobro zatvorili reket, pa je Real bio prinuđen na šuteve spolja koje je promašivao. Laso je bio prinuđen da zatraži tajm-aut. Real se vratio posle tajm-auta, zahvaljujući odličnoj igri spoljne linije. Popravljen je šut sa distance, dok je uspešnost iz prodora donela mogućnost za upošljavanje centarske linije. Razlika se istopila na 19:17. Olimpijakos je imao velikih problema u napadu u ovom delu igre. Hanter nije uspeo da na pravi način odmeni Milutinova, krenuli su promašaji za tri poena, a realizacija slobodnih bacanja bila vrlo slaba. Spanulisova trojka razbila je monotoniju igre crveno-belih i omogućila im vođstvo na kraju prve četvrtine od 23:17.

Olimpijakos je započeo drugu četvrtinu odličnom odbranom. Ređale su se izgubljene lopte i promašaji za tri Reala, dok je Olimpijakos dolazio do lakih poena iz kontre i povećao razliku na 34:19. Rodrigez uspeva da uspori tempo igre u napadu tako da se otvorio prostor za razvijanje Realove unutrašnje igre, Olimpijakos je nastavio da crpi poene iz tranzicije, ali ne tako uspešno kao pre, pa su nova trojka Reala i poeni iz kontre doneli  smanjenje razlike na 38:28. Novi talas dobre igre grčkom tima nastupio je u završnici poluvremena. Odlični Spanulis prodorima i asistencijama namešta poene saigračima, koji pogađaju i spolja i iznutra. Uz to pogađa, za samopouzdanje španskog tima, ubitačnu trojku u poslednjoj sekundi. Real je ponovo ušao u crnu seriju izgubljenih lopti i promašaja, pa je rezultat glasio poražavajućih 53:33.

Foto: twitter.com/Euroleague

Foto: twitter.com/Euroleague

Igrači Reala su u prvoj polovini treće četvrtine bili jako nervozni. Sudije su im dosudile dve tehničke i jednu nesportsku grešku. Ovo je poništilo dobru igru koju su prikazivali u odbrani, pogođene trojke i Rejesovu mini-seriju u napadu. I dalje su slabo branili ofanzivni skok Olimpijakosa, pa je uz sve prethodno navedeno, razlika bila povećana na 64:43. U nastavku igre Spanulis i Papanikolau su povezivali Hantera sa košom iz igre dva na dva, dok je Real ušao u seriju od tri pogođene trojke. Kao i u prethodne dve “hladan tuš” za Real je došao i u završnici ove četvrtine. Sjajni Mancaris pogodio je u poslednjoj sekundi svoju petu trojku iz petog pokušaja za 73:54.

U poslednjoj četvrtini nametnut je visok tempo igre. Na obe strane akcije su se završavale uspešnim pokušajima za tri i poenima iz prodora. Odbrane su spustile gard,  pa je na polovini ovog perioda rezultat bio 81:65. U nastavku utakmice igra je spuštena u rekete. Dok je Real morao da zaradi svoje poene sa linije slobodnih bacanja, Olimpijakos je dobro koristio Printezisa na niskom postu. Završnicu utakmice obeležila su individualna rešenja u napadu, pokušaj Reala da kupi vreme faulovima i brzim završavanjem napada i dobra odbrana grčkog tima koja je zaustavila svaku nadu da bi tok utakmice mogao biti promenjen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.