Laboral Kuća u TOP 8!

Laboral Kuća je savladala Barselonu sa 75:71 i tako obezbedila prolazak u narednu fazu Evrolige. Prednost Laborala stečena u drugoj četvrtini, bila je uzdrmana u uzbudljivoj završnici utakmice, ali su Baskijici bili dovoljno koncetrisani da sačuvaju pobedu. Pobedničku ekipu je predvodio Burusis sa 22 poena i 7 skokova, pratili su ga Džejms sa 14 poena i 5 asistencija, Hanga sa 11 poena i 7 skokova i Tili sa 10 poena i 6 skokova. U poraženom timu najbolji su bili Satoranski sa 20 poena i 6 asistencija, Abrines sa 18 poena i Tomić sa 10.

U prvoj četvrtini igralo se koš za koš. Obe ekipe su bile slabe u šutu sa distance, pa su se odlučile za unutrašnju igru. Poeni dolaze posle prodora i kontri, Barselona je ulaskom Tomića u igru, razvila igru iz pik end rola i dobila poene sa niskog posta. Laboral je slično pokušao sa Burusisom, ali sa manje uspeha. Barselona nije uspela da dobru igru iz odbrane pretoči u veću rezultatsku prednost, pa su prvi period završili sa vođstvom od 15:16.

Laboral je na početku druge četvrtine na pravi način iskoristio Burusisa u varijacijama igre iz pika, dok je Barselona ušla u seriju pogodaka sa distance, pa je Perasović pri rezultatu 21:24 zatražio tajm-aut. Igrači Laborala su u nastavku odigrali odličnu odbranu koja im je omogućila da naprave preokret i do kraja poluvremena vode sa 40:33. Barselona nije uspevala da pronađe pravi način da parira ovakvoj odbrani. Prodori Satoranskog i njegova dobra saradnja sa Tomićem  u 2 na 2 akcijama  su zaustavljeni. Laboral postiže poene iz reketa, posle ofanzivnih skokova, a kasnije stižu i pogodci sa distance.

Foto: twitter.com/Baskonia

Foto: twitter.com/Baskonia

Barselona je odličnom odbranom na početku treće četvrtine naterala Laboral na teške šuteve i promašaje za tri poena. Katalonci su sustizali rezultat sve dok je Satoranski uspevao da pronađe prostor u reketu Laborala. Kada je odbrana Laborala pronašla način da neutrališe njegov uticaj, a centarska linija povratila dominaciju u napadu prednost je porasla na 51:41. Drugi deo ovog perioda obeležio je veliki broj promašaja i izgubljenih lopti na obe strane. Laboral koristi tehničku grešku Abrinesa i raspoloženog Burusisa, koji se odlično otvarao, da blago podigne prednost na 56:45.

Barselona je sa dve trojke na početku poslednjeg perioda uspela da smanji na 58:51, pa je Perasović zatražio tajm-aut da ukaže na greške koje je njegov tim pravio u napadu i u odbrani. Obe ekipe su u nastavku promašile nekoliko otvorenih šuteva, ali se Barselona prva trgla i zahvaljujući dobroj odbrani i poenima iz kontre, koje postižu Satoranski i Abrines, smanjila na 63:58. U uzbudljivoj završnici utakmice Barselona se preko prodora Storanskog i poena iz ofanzivnog skoka Abrinesa u potpunosti približila pobedi. Laboral su u igri održavali poeni Tilija iz reketa i Blažića koji je pogodio za tri poena i iz prodora. Barselona je loše organizovala ključni napad, pa je posle faula nad njim, Hanga sa slobodnih bacanja odlučio pobednika.

Leave a Reply

Your email address will not be published.