Jović i Simonović preokrenuli Nedovićevu simultanku

Crvena Zvezda je slavila protiv Unikahe sa 78:72. Posle lošeg prvog poluvremena, Zvezda se odličnom odbranom i poboljšanjem realizacije šuta za tri potpuno vratila u utakmicu i došla do pobede. Crveno-bele su predvodili Jović sa 16 poena, 5 skokova i 7 asistencija, Simonović i Gudurić sa po 12 poena, Miler sa 11 poena i 7 skokova i Cirbes sa 9 poena i 7 skokova. Micić je doprineo sa 8 asistencija. Nedović je predvodio španski tim sa 22 poena (16 u prvom poluvremenu), pratili su ga Tomas sa 13 poena i 6 skokova i Kuli sa 11 poena i 6 skokova.

Unikaha je nešto bolje otvorila utakmicu i zahvaljujući poenima koji dolaze posle organizovanih akcija za šuteve sa distance i polu-distance vodila sa 12:8. Crveno-beli su u početku pokušavali da poentiraju iz 1 na 1 situacija, da bi kasnije prešli na igru 2 na 2 koristeći Cirbesa što je dalo više rezultata. Unikaha je u nastavku igre dobrom odbranom uspela da ukrade nekoliko lopti crveno-belima i postigne lake poene iz kontri. Zvezda je sve do uzastopnih poena Milera iz prodora u završnici ovog perioda, bila bez mnogo ideja u napadu, osim što su promašivali šuteve za tri poena. Obe ekipe su u prvoj četvrtini imale veliki broj izgubljenih lopti , a španski tim je na kraju imao prednost od 20:12.

Zvezda se u drugoj četvrtini odlučila da spušta loptu u reket što je davalo dobre rezultate, na drugoj strani Unikahu je u potpunosti predvodio sjajni Nedović sa dve trojke i poenima iz prodora. Uz izgubljene lopte koje su i u ovom delu meča bile problem za crveno-bele, španski tim je podigao prednost na 32:21. Zvezda je u završnici poluvremena ponovo ostala bez ideja u napadu, kada je stala unutrašnja igra, pokušali su šutevima za tri poena, ali su promašivali. Unikaha je razvila i unutašnju igru kroz prodore i otvaranja iz pik end rola. Uz to su uspeli da poprave ofanzivni skok, pa je odlepljivanje na 43:27 na kraju poluvrmena bilo neizbežno.

Foto: https://twitter.com/Euroleague

Foto: https://twitter.com/Euroleague

Crveno-beli su odlično počeli treću četvrtinu, poenima iz prodora, kontri i iz šuta za tri poena spustili su razliku na 51:41. Na ruku su im išli promašaji Unikahe za tri poena, posle nekoliko dobrih uvodnih napada kada su Kuli i Tomas dolazili do lakih poena iz reketa. Trener Unikahe je presekao lošu seriju svog tima tajm-autom. Bezidejna Unikaha je i posle tajm-auta maksimalno opteretila Nedovića, koji je uspevao da dođe do poena kroz prodor, ali nije sve mogao sam. Dobra odbrana crveno-belih i odlično trčanje u kontru omogućili su lake poene za Gudurića i Milera, dok je Micić preuzeo ulogu glavnog asistenta. Trojkom Diaza u poslednjim sekundama Unikaha je uspela da ovaj period završi sa prednošću 60:53.

Zvezda je odlično počela i poslednji period, u odbrani su zatvorili reket i čekali promašaje Unikahe, da bi onda razvijali ubitačne kontre. Simonović sa dve trojke donosi preokret rezultata na 60:61. U nastavku utakmice dirigentsku palicu je preuzeo Jović. Igrao je odličnu odbranu, pogodio za tri, proigravao saigrače pravovremenim asistencijama i podigao prednost na 65:70. Pobedu crveno-belima doneo je Simonović sa dve uzastopne trojke kada je podigao prednost na nedostižnih 69:76. Unikaha je izgledala fizički istrošeno i nemoćno, pa je poraz bio neizbežan.

Leave a Reply

Your email address will not be published.