Datome srušio Zvezdu

Crveno-beli su se držali sve do trećeg perioda kada je Fenerbahče, pojačao odbranu, dodao gas i napravio razliku dovoljnu da do kraja slavi sa 72:65. Odlični Datome je predvodio turski tim sa 27 poena i 5 skokova. Kreator preokreta bio je Bogdanović koji je postigao 16 poena uz 7 skokova. Uz njih dvojicu dvocifren je bio i Vesei sa 10 poena i 5 skokova. U Zvezdi su najefikasniji bili Cirbes sa 11 poena i 7 skokova i Simonović i Kinsi sa po 10 poena.

Slab kvalitet košarke u prvoj polovini prve četvrtine. Fenerbahče je imao problem sa velikim brojem izgubljenih lopti u napadu i sprečavanjem Zvezdinog ofanzivnog skoka. Crveno-beli nisu uspevali da pogode trojke, pa je Fener poenima koji dolaze posle prodora i asistencija za centarsku liniju poveo sa 6:4. Fenerbahče je u nastavku ovog perioda forsirao šut za tri poena, naročito Dikson. Pogođene dve trojke bile su dovoljne da se drži korak sa Zvezdom koja je našla način da uposli u reketu Cirbesa. Njegovim poenima Zvezda je na kraju prve četvrtine vodila sa 18:14.

Fenerbahče je dobro otvorio drugu četvrtinu vezujući 5 poena preko Veselog i Datomea, ali je Zvezda odgovorila istom merom preko Micića i Simonovića, pa je Obradović zatražio tajm-aut. U nastavku druge četvrtine viđen je veliki broj izgubljenih lopti na obe strane. Zvezda je dobrom odbranom došla do lakih poena uz kontri, a Miler je bio nerešiva enigma u prodoru, jer je prebrz za svoje čuvare. Fenerbahče je koristio spuštanje spoljnih igrača na niski post, ali su imali velikih problema sa realizacijom šuta i za dva i za tri poena i sa slobodnih bacanja. Crveno-beli su na odmor otišli sa prednošću od 34:25.

Foto: twitter.com/FBBasketbol

Foto: twitter.com/FBBasketbol

Početkom drugog poluvremena se nastavila igra sa velikim brojem grešaka u napadu, Fenerbahče je preko Datomea i Bogdanovića pogodio trojke kojim su smanjili razliku na 32:36, što je Radonjiću bio signal da zatraži tajm-aut. Vrlo brzo trener Crvene Zvezde je bio prinuđen da ponovo prekine igru. Njegova tehnička greška, Fenerbahčeova odlična odbrana i Bogdanović u naletu omogućili su preokret rezultata na 40:36. Raspoložena spoljna linija turskog tima je u završnici treće četvrtine dobro proigravala centarsku liniju, pa je razlika povećana na 49:40. Zvezda ni u ovom periodu nije našla pravi način da probije čvrstu odbranu Fenerbahčea.

Fenrrbahče je kontrolisao rezultat tokom cele poslednje četvrtine.Nešto brža igra i odbrane sa spuštenim gardom omogućile su veliki broj pokušaja za tri poena na obe strane. Fantastični Datome je obeležio ovaj period pogađajući šuteve spolja  iz svih mogućih pozicija. Crveno-beli su ovu deonicu otvorili dobrom saradnjom Jovića i Štimca iz igre dva na dva, da bi kasnije Lazić i Simonović vezivali mini serije od po 5 poena.

Leave a Reply

Your email address will not be published.