Lokomotiva slavila protiv Efesa

Lokomotiva je bila bolji tim i slavila na gostvovanju Efesu sa 76:61. Dilejni sa 19 poena, 5 skokova i 6 asistencija, Rendolf sa 17 poena i 6 skokova i Klaver sa 14 poena i 9 skokova predvodili su Lokomotivu. Na drugoj strani jedini dvocifren je bio Ertel sa 17 poena i 7 skokova.

Lokomotiva je bolje otvorila utakmicu i povela sa 8:0. Efes je odgovrio boljom igrom i do sredine četvrtine preuzeo vođstvo, ali je pogodkom Rendolfa Lokomotiva završila ovaj period sa prednošću od 17:16. Rendolf je predvodio ruski tim u prvoj deonici sa 10 poena, dok je na drugoj strani najbolji bio Ertel sa 9 poena.

Prvu polovinu druge četvrtine obe ekipe su otvorile znatno boljim šutem za tri poena, prvo su pogađali igrači Lokomotive koji su poveli sa 26:19, da bi kasnije Efes izjednačio koristeći greške ruskog tima u napadu. U nastavku meča Lokomotiva ponovo podiže razliku koristeći dezorganizovanost Efesa u napadu. Šuterski raspoloženi Dilejni asistencijama je razigravao Zubkova, poene dodaje i Bikov, pa se klub iz Krasnodara na kraju poluvremena odlepljuje na 38:28.

Foto: twitter.com/lokobasket

Foto: twitter.com/lokobasket

Treća četvrtina završena je rezultatom 53:44 u korist Lokomotive. Grejndžer je pokrenuo Efes poenima iz prodora, a pridodao se Šarić koji je u prvom poluvremenu bio bez poena. Efes je u trenucima kada je mogao da uhvati priključak gubio lopte, pa je Lokomotiva poenima Klavera i Dženinga održala prednost.

Prvi deo poslednje četrvtine obeležila je brža igra uz dosta pokušaja za tri poena i izgubljenih lopti na obe strane. U drugom delu ovog perioda igrači su često bili na liniji slobodnih bacanja. Realizacija sa slobodnih bacanja je bila jedan od faktora Lokomotivine pobede. Ekipa iz Krasnodara je pogodila 15/18, dok su igrači Efesa ubacili samo 7 od 16 pokušaja. Osman, Ertel i Šarić su naizmenično pokušavali da vrate u igru Efes, dok je Lokomotiva lomila utakmicu poenima Klavera i Dilejnija dok je u završnici pogađao Rendolf.

Leave a Reply

Your email address will not be published.