Teo srušio svoj bivši tim

U veoma uzbudljivoj utakmici CSKA je slavio sa 92:85 protiv Olimpijakosa. CSKA je konstantno imao prednost, dok je Olimpijakos celu utakmicu jurio rezultat. Ruski ti je imao nešto više ofanzivnih skokova i nešto manje izgubljenih lopti, ali utakmicu je presudio značajno veći broj izvedenih slobodnih bacanja. Teodosić je bio meč-viner i najbolji pojedinac svog tima sa 21 poenom i 5 asistencija. Dva poena i asistenciju manje imao je DeKolo. Na drugoj strani najbolji je bio Printezis sa 19 poena i 9 skokova, pratili su ga Haket sa 17 i Spanulis i Hanter sa 15 poena.

CSKA je bio bolji u prvoj polovini prve četvrtine, dobrom odbranom su neutralisali glavne pretnje Olimpijakosovog napada. Pogodcima sa vrha reketa ruska ekipa je povela sa 7:2, ali su i oni ušli u probleme zbog loše realizacije Frilenda pod košem, pa se na TV tajm-aut otišlo sa rezultatom 9:5. U nastavku se Kurbanov odlično otvarao svojim saigračima, pogođao sa različitih pozicija iz reketa i poveo svoj tim do 15:7. Olimpijakos u igri održava Hanter poenima posle otvaranja iz pik end rola i ofanzivnog posta, da bi mu se pridružio Printezis pogađajući sa niskog posta i iz prodora. Prva četvrtina je završena poenima sa slobodnih bacanja i prednošću ruske ekipe od 18:15.

Poenima Hajnsa koji se dvaput našao na pravom mestu i trojkom Fridzona CSKA se odvojio na početku druge četvrtine na 25:17. Olimpijakos nije imao rešenje za dobru odbranu CSKA, pa je njihov trener zatražio tajm-aut. CSKA je posle tajm-auta namučio Olimpijakosovu odbranu razvijanjem unutrašnje igre u napadu. Hajns koristi svoju snagu da dođe do poena i poveća prednost svog tima. Olimpijakos se vratio agresivnom odbranom čovek na čoveka i poboljšanjem realizacije u napadu spuštaju razliku na 38:31. Grčki tm je predvođen pogođenim šutevima za tri i dva poena Lojeskog. U završnici poluvremena DeKolo je asistirao Frilendu, a onda iskoristio jedno slobodno bacanje, dok je na drugoj strani pogodio Printezis, pa se na odmor otišlo sa rezultatom 41:33.

Foto: http://www.sportklub.rs/

Foto: http://www.sportklub.rs/

Prva polovina treće četvrtine pripala je Olimpijakosu, sjajnom odbranom stigli su do izjednačenja 41:41, a kasnije na kratko prešli u vođstvo. U igru se aktivno uključio Spanulis koji je bio nezaustavljiv iz prodora, Hanter je dodao poene iz ofanzivnog skoka i zakucavanja, dok su Printezis i Stroberi pogodili trojke iz tranzicije. CSKA se održao poenima iz prodora DeKoloa, Džeksona i Higinsa. Ruski tim je ponovo povećao prednost  trojkom Higinsa, a onda na scenu stupa Teodosić koji vezuje 6 poena, prvo poenima iz prodora pod faulom, a onda trojkom. Razlika je porasla na 60:52. U završnici treće četvrtine se igralo koš za koš, poeni su uglavnom dolazili posle prodora, da bi Haket na 2 sekunde do kraja pogodio trojku i smanjio na 66:61.

Obe ekipe su u poslednjoj četvrtini orijentisane na šut izvan reketa. Za CSKA su za tri poena i sa slobodnih bacanja pogađali Teodosić i DeKolo, dok je Olimpijakos predvodio sa 5 vezanih poena Haket. CSKA je na polovini ovog perioda vodio sa 77:70. U nastavku su se na obe strane koristile individualna rešenja u napadu, pa smo imali priliku da vidimo poene iz skok-šuteva i sa slobodnih bacanja. Spanulisova trojka iznervirala je Itudisa koji je pri prednosti svog tima od 83:77 zatražio tajm-aut. Završnica utakmice bila je iseckana faulovima i tajm-autima. Na liniji slobodnih bacanja bili su najbolji igrači, a utakmicu je presudio trojkom Miloš Teodosić na 9 sekundi do kraja utakmice.

Leave a Reply

Your email address will not be published.