Ubedljiva osveta crveno-belih protiv Cedevite

Crvena Zvezda je tokom cele utakmice bila bolji tim i na kraju ubedljivo slavila protiv oslabljene Cedevite sa 94:74. Hrvatskim tim je bio blizu povratka u meč na kraju treće četvrtine, ali je trojkaška kanonada crveno-belih u četvrtoj četvrtini odlučila utakmicu. Sjajnu partiju je imao Miler koji je postigao 22 poena. Pratili su ga Micić sa 14 poena i 9 asistencija i Gudurić sa 13. U Cedevitinom timu se sve vrtelo oko Pulena, Bilana i Vajta koji su zajedno postigli 55 poena.

Zvezda je odlično počela utakmicu. Cedevita je testirala napad crveno-belih zonom, ali su Miler i Dangubić u njoj pronašli slabosti. Prvi je uz trojku pogodio i pod faulom posle ofanzivnog skoka, a drugi trojku i poentirao iz kontre. Cedevita je promašivala za tri, a ništa uspešnija nije bila ni u uspostavljanju unutrašnje igre, pa je Mršić zatražio tajm-aut pri rezultatu 13:2. Cedevita se posle tajm-auta oporavila u napadu, ulaskom Pulena koji je postigao poene iz prodora i trojku, razigrali su se i druga dvojica Cedevitina Amerikanca. Ali u odbrani i dalje nije bilo poboljšanja, Zvezdina ofanzivna mašinerija lako je postizala poene i na kraju prve četvrtine vodila sa 26:12. Dobru rolu posle tajm-auta u Zvezdi je imao Micić, postigavši poene iz šuta za tri i prodora, uz asistenciju za Štimca.

Hrvatska ekipa je bolje otvorila drugu četvrtinu napravivši seriju 6:2 poenima iz prodora i sa niskog posta, pa je Radonjić vrlo brzo iskoristio tajm-aut. Posle tajm-auta bilo je puno promašaja na obe strane, Zvezde za tri poena, a Cedevite za dva. Simonović se potrudio da Zvezda i u ovom periodu nastavi da postiže poene, pogodivši dve trojke, prvu pod faulom uz dodatno slobodno bacanje, dok je na drugoj strani Cedevita održavana poenima Prilepića koji je bio uspešan u ofanzivnom skoku. U završnici četvrtine Cirbes je vezao uzastopne koševe sa niskog posta, dok je na drugoj strani odgovorio Volker sa dve trojke. Poenima Rebića koji je ispravio promašaj za tri poena otišlo se na odmor sa prednošću beogradskog tima od 43:32.

Foto: twitter.com/kkcrvenazvezda

Foto: twitter.com/kkcrvenazvezda

Zvezda je dobro startovala treću četvrtinu Milerovom trojkom i njegovim i Kinsijevim poenima iz prodora, da bi kasnije imala probleme sa  zonom Cedevite i promašajima za tri poena. Cedevita ovo koristi i kombinovanim poenima i asistencijama Pulena, Bilana i Vajta spušta na -8. Crveno-beli su odgovorili spuštanjem lopte na Cirbesa što daje polovične rezultate. Na drugoj strani Cedevita poentira iz ofanzivnih skokova i poenima sa slobodnih bacanja Vajta spušta na 54:48. Micić i Miler sa dobrom odbranom i sa 6 zajedničkih poena ponovo podižu prednost, da bi je Pulen ponovo spustio u završnici treće četvrtine na 62:56, iskoristivši Zvezdine greške u građenju koša posle slobodnog bacanja i ukravši im loptu poslednjem napadu.

Crveno beli su odlično krenuli u poslednjem periodu, pogodili su četiri trojke, od toga dve Gudurić, a onda je Miler servirao uzastopne poene, pokazujući svoje brzinske sposobnosti. Veliki broj primljenih poena odrazio se na Cedevitino samopouzdanje u napadu, a medveđu uslugu svom timu učinio je Žganec sa nesportskim faulom. Mršić je dva puta prekidao igru tajm-autom, ali to nije bilo dovoljno da se njegova ekipa trgne iz velikog rezultatskog minusa. Jednostavno individualni napori Bilana, Vajta i Pulena nisu imali dovoljnu  podršku u ostatku tima. Zvezda je do kraja uz nekoliko atraktivnih poteza, asistencija Micića i poena Dangubića povećala razliku na 94:74.

Leave a Reply

Your email address will not be published.