EL: Žalgiris trojkama do pobede

Žalgiris je ostvario ubedljivu pobedu nad Karšijakom 74:52 i obezbedio prolaz u narednu rundu takmičenja.

Karšijaka je dobro otvorila utakmicu, Džastin Karter je sa 7 poena omogućio prednost od 7:2. Žalgiris je odgovorio serijom 13:2 i do kraja poluvremena zadržao i povećavao prednost. Žalgiris je u prvom poluvremenu igrao jako dobru odbranu i praktično zatvorio reket. Karšijaka je pokušala da odgovori brzom igrom, sa puno kretnji, blokova i šuteva spolja. Katstrofalan šut za tri (1/11), slab za dva (40%) i polovični uspeh sa slobodnih bacanja vodio je do zaostatka od 15 poena. Sigurnost iz odbrane Žalgirsa, prenela se i u igri u napadu. Dobar šut za tri (6/14) i  dominacija u skoku omogućila im je visoku prednost.

Treću četvrtinu Karšijaka je započela igrajući  mnogo bolje u odbrani raspoloženom Karteru se pridružio Ajverson, pa je prednost Žalgirisa smanjena na 10 razlike. Žalgiris se nakon toga stabilizovao i povratio prednost, najviše zahvaljujući poenima Vujukasa Kalnietisa. Mini-serijom Palasiosa na kraju treće i početkom četvrte četvrtine Karšijaka je prišla na 53:44. Žalgiris se trgao i do kraja utakmice nastavio da zasipa koš Karšijake trojkama i poenima iz kontri. Igrači Karšijake su izgubili igru i u napadu i u odbrani, nastavili sa očajnim šutem za tri (6%), a od 22 slobodna bacanja pogodili samo devet.

Foto: facebook.com/bczalgiris/

Foto: facebook.com/bczalgiris/

Za visoku pobedu Žalgirisa (74:52) najzaslužniji je bio Kalnietis. Iako je imao 6 izgubljenih lopti, sve je uspeo da nadoknadi i premaši sa 17 poena, 7 skokova i 6 asistencija. Ispratili su ga Motum sa 12 i Lekavičijus sa 11, ali prvenstveno treba reći da je ceo tim Žalgirisa odigrao na visokom nivou. Svih devet igrača koji su igrali su se upisali u listu strelaca.

Žalgiris je ovom pobedom pojačao svoj skor na tabeli ( 4 pobede, 4 poraza)  i uspeo da obezbedi plasman u narednu rundu takmičenja.

Leave a Reply

Your email address will not be published.