Zvezdi i drugi poraz u Eurokupu

Crvena Zvezda je poražena i drugi put ove sezone u Eurocupu, ovaj put je ekipa Milana Tomića savladana od strane Ulma. 

Foto:Eurocup

Utakmica je sporo krenula i prvi poeni su postignuti tek nakon dvije minute košem Ivana Fotua. Ubrzo je uzvratio Maik Cirbes i to je bila najmanja razlika u ovoj utakmici. Ulm je napravio brzu seriju 11:4 i odvojio se na +7, ponajviše zahvaljući šutu za 3 poena. Zvezda se vratila pred kraj četvrtine trojkom Perperoglua i na odmor poslije prve četvrtine se otišlo sa rezultatom 21:17.

Drugu četvrtinu su otvorili furiozno košarkaši Ulma i brzo se odvojili na +9. Zvezda se pokušavala održati u rezultatskom egalu i to im je polazilo sve do 2 minute pred kraj četvrtine kada Ulm pravi još jednu seriju 15:4 šutevima Evansa i Patrika Milera i poluvrijeme je završeno sa rezultatom 50:33.

Treću četvrtinu je obilježio Ognjen Dobrić koji je pogodio četiri trojke, ali to nije bilo dovoljno jer su sa druge strane Dvejn Evans i Patrik Miler rešetali sa svih strana i prednost je u jednom momentu otišla i na +19. Pred početak četvrte četvrtine rezultat je glasio 73:57.

U četvrtoj četvrtini Ulm nije dizao nogu sa gasa i nisu dopustili Zvezdi da smanji njihovo vodstvo na manje od 10 razlike, Džavonte Grin je bio najzaslužinji za očuvanje ove prednosti sa 10 poena u četvrtini.

Krajnji rezultat je glasio 95:80. Najefikasniji u redovima Ulma su bili Dvejn Evans sa 23 poena, Patrik Miler sa 20 i Džavonte Grin sa 16 poena. Jedinu upečatljivu partiju kod Zvezde je odigrao Ognjen Dobrić sa 21 postignutim poenom (5/8 za tri).

Zvezda je i dalje prva u grupi sa omjerom 4:2, dok se Ulm popeo na četvrto mjesto sa omjerom 3:3.

Od ostalih utakmica iz ove grupe treba napomenuti da je Breša savladala Monako 86:80 i da je Morabank Andora savladala Galatasaraj poslije produžetaka 95:87.

Leave a Reply

Your email address will not be published.