Uniks lako savladao Budućnost

Uniks je sjajnom partijom Lengforda i Koloma pobedio Budućnost u Kazanju sa 91:77.

Budućnost je dobro otvorila prvu četvrtinu i povela sa 8:0. Uniks je bio bezidejan u napadu, dok su sa druge strane igrači Budućnosti spuštali lopte ka Mariću koji je postigao 6 poena. U periodu između dva tajm-auta Himki je odgovrio boljom igrom u napadu. U napadu Budućnosti nije funkcionisao pik Kuka i Subotića, što je rezultiralo smanjenjem prednosti na 11:6. Nakon drugog tajm-auta Budućnost je odigrala raznovrsno u napadu, trojke su pogađali Dragićević i Suad Šehović, a stabilnost pod košem povratila se ulaskom Marića u igru. Uniks su igri držali poeni Lengforda. Na kraju četvrine rezultat je bio 23:17 za Budućnost.

Druga četvrtina je počela znatno boljom igrom u odbrani Uniksa. Budućnost izlaskom Marića  ima problem sa organizacijom napada. Izgubljene lopte i promašene šuteve Budućnosti, Uniks kažnjava lakim poenima iz kontri i preokreće rezultat na 33:28. Posle Pavićevićevog tajm-auta situacija se nije značajno poboljšala za Budućnost. Uniks i dalje daje dosta poena iz kontri, u čemu najviše prednjači Lengford (19 poena do poluvremena). Dobru saradnju u piku ostvarivali su Kolom (7 asistencija) i Vilijams. Na poluveme Uniks odlazi sa prednošću 46:38.

Foto: vk.com/bc_unics

Foto: vk.com/bc_unics

U trećoj četvrtini nastavlja se sjajna saradnja Koloma i Vilijamsa, za koju odbrana Budućnosti nema rešenja. Lengfordove minijature su se u ovom periodu obično završavale promašenim šutem, pa ga je trener Uniksa izveo iz igre. S druge strane Kuk ne uspeva da ostvari saradnju sa svojim centrima. Budućnost u igri uspeva da održi Dragićević koji postiže poene iz individualnih prodora i šuteva spolja. Na kraju treće četvrtine bilo je 65:53 za Uniks.

Brz ritam na početku poslednjeg perioda, obe ekipe su napade završavale brzim šutevima. U periodu između dva tajm-auta Uniks usporava igru i strpljivo gradi akcije, koje se uglavnom završavaju uspešno. Na drugoj strani Budućnost pokušava da sustigne prednost šutevima za tri poena, ali promašuje, što Uniks vodi na 77:61. Posle drugog tajm-auta obe ekipe spuštaju gard u odbrani, pa je viđeno dosta poena do kraja. Budućnost nastavlja da brzo završava akcije u napadu, dok u Uniksu briljiraju Lengford i Kolom, koji beleže nove poene i asistencije. Utakmica je završena rezultatom 91:77.

Značajno je  još napomenuti da je Budućnost dopustila čak 15 ofanzivnih skokova Uniksu. U pobedničkoj ekipi Lengford je zabeležio 26 poena, pratili su ga Vilijams sa 17 i Kolom sa 15, koji je poenima pridružio i 13 asistencija. Na drugoj strani najefikasniji je bio Dragićević sa 19 poena.

Leave a Reply

Your email address will not be published.