Unikaha ubedljiva u Krasnodaru

Lokomotiva Kuban je poražena u prvom meču polufinalne serije od Unikahe sa 57:73. Najbolji u pobedničkom timu bili su Bruks sa 18 poena i 5 skokova i Fog sa 15 poena i 5 skokova. Nedović je postigao 7 poena uz 2 skoka, dok je Musli 6 poena za 9 minuta, posle kojih je zbog povrede napustio teren. U Lokomotivi su najbolji bili Džons sa 17 poena, Ročesti sa 14 poena i 10 skokova i Džening sa 10 poena.

U prvoj četvrtini razliku na obe strane je pravila odbrana. Kada su igrači Lokomotive zatvorili reket, uspeli su da se odlepe. Unikaha je u završnici uspela da odgovori čvrstim pritiskom na spoljnj liniju rivala, ali to je bilo dovoljno samo za 19:15. U drugoj četvrtini se igralo u bržem tempu. Veliki broj poena nanobe strane dolazio je posle grešaka rivala. Unikaha je trojkom Dieza otišla na odmor sa prednošću od 31:33.

Foto: lokobasket.com

Sredinom treće četvrtine Lokomotiva je imala priliku da kazni greške Unikahe i odlepi se na sigurnu prednost. Umesto toga domaćini su promašili veliki broj otvorenih šuteva sa distance, pa je Unikaha uspela da povrati prednost. U poslednju četvrtinu se ušlo sa rezultatom 44:48. Unikaha je zahvaljujući odličnoj odbrani napravila seriju 9:0 i odlepila na sigurnu razliku, koju su uspešno sačuvali do kraja.

Leave a Reply

Your email address will not be published.