Unikaha u Evroligi

Iako su početkom poslednje četvrtine gubili 13 razlike, izabranici Đoana Plaze su napravili veliki preokret u Valensiji i tako osvojili Evrokup.

Foto: EuroLeague

Gosti su bolje otvorili utakmicu i stekli početnu prednost(2:10), ali onda je Valensija zaigrala čvršće u odbrani, izabranici Pedra Martineza su pogodili nekoliko šuteva za tri poena, pa je već sredinom druge četvrtine bilo 31:21. Bojan Dubljević je u tom kvartalu izneo najveći teret, on je na poluvremenu imao 12 poena, a na veliki odmor se otišlo pri rezultatu 33:30. Unikaha je drugu četvrtinu zatvorila serijom 5:0.

U trećem periodu je na parketu postojala samo jedna ekipa, Valensija je uspostavila kontrolu, nametnula svoj ritam i činilo se da će susret bez većih problema privesti kraju. Treću četvrtinu su dobili rezultatom 21:13 i tako imali visokih 11 poena prednosti nakon 30 minuta košarke. Krajem ovog kvartala, Alen Omić je dobio isključujuću grešku jer je sa klupe uleteo i pokušao da rastavi sukob koji je izazvan na terenu.

Vil Tomas je pogodio sa distance za 56:43 u prvoj minuti poslednje deonice, a onda pomračenje Valensije. U narednih 8 minuta domaća ekipa nije uspela da poentira, Unikaha je odigrala najbolju defanzivnu četvrtinu u sezoni, napravila seriju 18:0 i izborila povratak u Evroligu. Konačan rezultat je bio 58:63.

Alberto Diaz je sa 12 poena bio najefikasniji u pobedničkom sastavu, dok je Džamar Smit bio dvocifren sa 10 poena. Valensiji nije pomogla ni odlična partija Dušana Dubljevića koji je utakmicu završio sa 16 poena.

Unikaha je izvukla najkraću šibicu pri raspodeli karata za ovogodišnju Evroligu. Oni su naime prvi put nakon 15 godina propustili najkvalitetnije košarkaško takmičenje u Evropi nakon promene sistema takmičenja, ali već naredne sezone ćemo ih opet gledati u eliti.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.