Unikaha ne da trofej

Unikaha je u Malagi savladala Valensiju sa 79:71 i izjednačila finalnu seriju na 1:1. Pobednički tim je predvodio Smit sa 20 poena, pratio ga je Omić sa 12 poena i 10 skokova. Nedović je imao slabiju partiju, postigao je 5 poena uz 4 asistencije. Na drugoj strani su se istakli Vives sa 14 poena, Van Rosom sa 11 poena i 5 asistencija i Dubljević sa 11 poena i 5 skokova.

Unikaha je već na početku utakmice stekla prednost, mnogo bolje su šutirali iz igre od Valensije i dominirali u skoku. Valensija je ipak uspela da iskoristi greške rivala u završnici prve četvrtine i serijom 5:0 smanjila zaostatak na 21:16. U sličnom ritmu se nastavilo i u drugoj četvrtini. Oba tima su imala veliki broj šuteva za tri poena i mali broj faulova, što je omogućilo otvorenu igru u napadu. Unikaha je nastavila da kontroliše rezultat i na odmor otišla sa prednošću od 43:34.

Foto: eurocupbasketball.com

Valensija je dobro otvorila treću četvrtinu i serijom 6:0 smanjili zaostatak na -3. Usledio je odgovor Unikahe koja je potpuno zaustavila napadačku produkciju rivala, što im je uz odličan šut (samo jedan promašaj u 6 minuta) omogućilo dvocifrenu prednost (64:51) na kraju ovog perioda. U poslednjoj četvrtini je važnost utakmice učinila svoje, oba tima su pravila više grešaka i češće pogađala sa slobodnih bacanja nego iz igre. Trojka San Emeterija na minut i po do kraja omogućila je Valensiji da se spusti na -8 i unese malo neizvesnosti, ali je Unikaha u penal završnici rutinski sačuvala pobedu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.