Ulm pobjedom nadomak druge faze Eurokupa, Valensija pružila šansu Partizanu

Rationfarm Ulm pobjedom nad Morabank Andorom se približio prolasku u drugu fazu, a Valensija je savladala Zenit i pružila šansu Partizanu za prolazak.

Foto:eurocupbasketball.com

Član Zvezdine grupe A, Rationfarm Ulm je savladao Morabank Andoru na domaćem terenu rezultatom 88:80 i približio se drugoj fazi Eurokupa. Ulm je ovom pobjedom došao na omjer 4:5 i nalazi se na četvrtoj poziciji grupe A. Ulmovoj pobjedi je najviše doprinio Patrik Miler koji je upisao 20 poena, a Džavonte Grin je dodao 10 poena i 4 skoka. Za Andoru koja je već osigurala nastup u drugoj fazi, je najbolji bio bivši Zvezdin košarkaš Dilan Enis koji je upisao 17 poena i 6 asistencija.
Da napomenemo Zvezda sutra u 19:00 igra sa talijanskom Brešom i može osigurati prolaz u slijedeću fazu Eurokupa. 

Valensija je u okviru devetog kola Eurokupa savladala Zenit St.Petersburg rezultatom 97:89 i tako pružila šansu Partizanu za prolazak u slijedeću fazu . Valensija je sedmu pobjedu upisala na krilima Sama van Rosoma i Meta Tomasa koji su upisali po 19 poena, a Vil Tomas je dodao 18. Zenit je na ovom teškom gostovanju bio bez Sergeja Karašjova, a u njihovim redovima se istakao Džejlen Rejnolds sa 21 poenom. Zenit je poslije ovog poraza na omjeru 4:5 i borit će se za prolaz u posljednjem kolu.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.