Tesna pobeda Zenita nad Bajernom

Zenit je savladao Bajern na domaćem terenu rezultatom 80:77 u prvom meču grupe C Evrokupa.

Utakmica je otvorena sa vrločvrstim odbranama i dobrom zaštitom reketa na obe strane. Zenit je odlično šutirao za tri poena i time uspeo da napravi razliku nad Bajernom koji se mučio sa realizacijom napada. Bavarci su u nastavku uspeli da pogode nekoliko šuteva sa polu-distance, ali nedovoljno da se umanji zaostatak. Prva četvrtina je zavrena rezultatom 24:12.

Bajern je odigrao mnogo bolje u napadu u drugoj četrvtini. Obe ekipe su spustile gard u odbrani, pa se otvorio prostor za razvijanje unutrašnje igre u reketu. Bajern je iskoristio i nekoliko grešaka u napadu Zenita, da poenima iz tranzicije minimalno ublaži zaostatak iz prve četvrtine. Zenit je i ovoj deonici pogodio važne šuteve spolja koji su mu omogućili da održi prednost na 47:37.

Foto: basket.fc-zenit.ru

Foto: basket.fc-zenit.ru

Bajern je pojačao angažman u odbrani i nastavio sa dobrom igrom u napadu u trećoj četvrtini. Odličnom saradnjom spoljne i unutrašnje linije kreirali su poene iz prodora, pik end rola i sa niskog posta, u završnici uspeli da na kratko preokrenu rezultat. Zenit se većim delom ovog perioda mučio sa organizacijom napada i srljao u pogrešne odluke u napadu. Poenima iz reketa na početku i u završnici ovog perioda ušli su u poslednju četvrtinu sa prednošću od 63:60.

Rezultatska neizvesnost i nervoza uslovili su košarku slabijeg kvaliteta u poslednjoj četvrtini. Bajern je spuštao loptu u reket i poentirao preko visokih igrača. Zenit je šansu tražio kroz prodore i poene iz tranzicije posle izgubljenih lopti Bajerna. U neizvesnoj završnici igrači Zenita su precizno izvodili slobodna bacanja čuvajući minimalnu prednost. Bajern je imao poslednji napad i priliku za produžetak ako pogode trojku, ali su promašili.

Leave a Reply

Your email address will not be published.