Slaba Zvezda poklekla pred Andorom

Crveno-beli još jednom odigrali ispod očekivanja u Evrokupu.

Foto: mozzarsport

U 8. kolu grupe A Evrokupa srpski predstavnik poražen je od Andore u gostima sa 91-80.

Tokom prve dve ipo četvrtine timovi su bili ravnopravni, šutirali su jako dobro i rezultat na poluvremenu je bio 47-46 u korist Crvene Zvezde. Međutim, sredinom treće deonice desio se verovatno i ključni detalj kada je Regland otišao na klupu zbog četvrte lične greške. Od tog trenutka napad Crvene Zvezde bio je neprepoznatljiv, napravljen je veliki broj grešaka i kako smo se približavali završnici problemi su postajali sve veći i veći da bi na kraju došlo do potpunog pada koncentracije i morala ekipe tako da kasniji ulazak Reglanda nije ništa promenio.

Andoru su do pobede predvodili Endru Albisi sa 19 poena i David Jelinek koji je 14 od ukupno 16 poena postigao u trećoj deonici. Na drugoj strani je Džo Regland završio meč sa 20 poena, dok je Bili Beron dodao 14 poena.

Nakon večerašnjeg susreta očito je da se Crvena Zvezda nalazi u problemima. Iako u ABA ligi beleže odlične rezultate, u Evropi je primetan veliki pad u igri, a kao dodatan razlog za brigu predstavljaju i tri uzastopna poraza koje su doživeli od Ulma, Monaka i sada Andore. Trenutno se nalaze na 3. poziciji u grupi, a očekuju ih susreti protiv Breše u Beogradu i Galatasaraja u Istanbulu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.